Претендентът в средна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Йоел

...
Претендентът в средна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Йоел
Коментари Харесай

Ромеро нокаутира Рокхолд, но титлата остана мираж

Претендентът в междинна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Йоел Ромеро записа впечатляваща победа с нокаут над Люк Рокхолд в главната борба за вечерта на събитието UFC 221, напомняйки на всички, че той е един от най-безмилостните нокаутьори в света на смесените бойни изкуства.

Ромеро трябваше да се бие с Рокхолд за краткотрайната купа в междинна категория, само че кубинецът се яви на срещата с 1,5 кг над допустимия предел за дивизията, като по този метод се лиши от шанса да си тръне със златния колан.

Все отново, успеха на Ромеро беше впечатляваща, защото той пласира страховито ляво кроше, последвано от злокобен ъперкът, който изпрати в нокаут някогашния първенец на Strikeforce и UFC в средата на третия рунд.

"Рокхолд е страховит спортист и доста добър войник. Той е първенец на Strikeforce и UFC. Много съм благополучен от успеха. Искам също да кажа, че доста скърбя, че не съумях да вляза в килограмите за категорията. За първи път в моята кариерата ми се случва това. Извинявам се на почитателите и на моя конкурент ", съобщи Ромеро.

40-годишният Ромеро има 13 победи в последните си 15 срещи, завършвайки съперниците си е 11 от тях. Рокхолд (16-4) пък към този момент загуби две от последните си три борби.

Ромеро замести в този дуел първенеца Робърт Уитакър, който се отдръпна от плануваната среща с Рокхолд заради заболяване на стомаха. Сега, макар че Ромеро не завоюва краткотрайната купа, най-логично е да последва дуел с първенеца Уитакър, когато и двамата бойци са подготвени за него.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР