Претендента на Ultimate Fighting Championship в категория перо Браян Ортега

...
Претендента на Ultimate Fighting Championship в категория перо Браян Ортега
Коментари Харесай

Браян Ортега отказа Къб Суонсън за два рунда

Претендента на Ultimate Fighting Championship в категория перо Браян Ортега (13-0) продължава да впечатлява почитателите на спорта със своите умения да задушава съперниците си. Но преди събота вечер той в никакъв случай не беше правил това на толкоз огромна сцена и против толкоз класен съперник.

В събота Ортега означи най-впечатляващата си победа, откакто задуши един от най-уважаваните ветерани на UFC Къб Суонсън (25-8) във втория рунд на борбата им във Фресно, Калифорния.

"Имам пет борби в UFC и във всички от тях съм завършил съперниците си. Чувствам се като черен кон, просто имам друг метод ", съобщи Ортега след края на срещата.

В първия рунд на срещата двамата бойци започнаха много динамично. Суонсън съумя да пласира няколко тежки ударa в главата и тялото на своя конкурент, само че не съумя да го раздруса. В края на рунда Ортега съумя да приложи захват за задушаване (гилотина), само че Суонсън бе избавен от сигнала за завършек на първата част.

Във втория рунд не лиши доста време сюжетът да бъде още един. Ортега още веднъж съумя да заключи посредством гилотина главата на своя конкурент, само че този път Суонсън нямаше шанс, защото оставаха повече от две минути до края на втората част. Затова Суонсън бе заставен да се откаже и да даде успеха посредством механически нокаут на своя конкурент.

Ортега е в серия от пет следващи победи под банера на UFC, всички преди последния гонг да удари. Суонсън, за което това беше последната борба от контракта му с организацията, видя по какъв начин серията му от четири следващи победи бива прекратена.

"Той има огромен врат, по тази причина се пробвах да го задуша и съумях. Моите умения в изправено състояние стават все по-добри и по-добри и аз считам, че мога да се изправя против най-хубавите ", съобщи Ортега
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР