Претърсването в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина

...
Претърсването в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина
Коментари Харесай

Менко Менков: Не са налице никакви условия за неотложност при ареста на Борисов

Претърсването в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е осъществено при така наречен наложителен случай. Още през цялото време тезата ни е, че липсват основанията за необходимост.

Това съобщи юристът на водача на ГЕРБ Менко Менков на брифинг в централата на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нямаше обстановка на необходимост. В практиката необходимост се ползва при залавянето на наркобанди, даде образец Менков и сподели, че инспекцията е почнала на 10 декември предходната година, по сигнал на дружение " Боец ".

Той бе безапелационен, че липсват две съществени предпоставки, без които съдът не може да утвърди каквито и да е протоколи по този случай. Първо, неналичието на необходимост и второ неналичието на подготвеност, сподели юристът.

Преди изказването на Менков Софийският градски съд остави без разглеждане импортираните от СГП претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

По-късно СГП заяви, че предстоят нови разпити по случая. Тримата ще бъдат разпитани наново, само че към този момент от следовател. На разпит ще бъдат призовани и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на случая.

По думите на Менков претърсването в дома на Севдалина Арнаудова е било извънредно смело. Адвокатът заяви, че е била претърсена стаята на 8-годишната ѝ щерка, разхвърляни са книжки, облекла.

24-часовото задържане по Закона за Министерство на вътрешните работи би трябвало да предхожда претърсването. Само на това съображение те са порочни, изясни юрист Менков и добави:

Аз смятам, че задачите на закона са употребявани непозволено.

Адвокатът разгласи, че в сряда сутринта ще подава тъжби по законосъобразността на тримата му клиенти за 24 часа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР