Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува следното становище на

...
Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува следното становище на
Коментари Харесай

Цацаров готов да покаже документите за апартамента си в Пловдив

 Пресцентърът на Прокуратурата на Република България разгласява следното мнение на основния прокурор Сотир Цацаров: На 19.05.2019 година /неделя/ вечерта, уеб сайтът " Биволъ “ разгласява публикация със заглавие " Апартаментгейт: След затварянето на имотния указател, името на Цацаров изчезна от скандална договорка. Цацарови – постоянни клиенти на парцели от съучастник на " Мултак № 1 “ в Пловдив “. Според изложените изказвания, във връзка осъществено през 2007 година от комерсиално сдружение подаяние на фамилията ми с неподвижен парцел /апартамент в Пловдив/, в края на 2012 година имотният указател е бил сменен със задна дата, като договорката била " преформатирана на покупко-продажба “.

Това се случило и в този момент, откакто на 19.05.2019 година имотният указател бил " затворен “ за повече от 36 часа и по този начин информацията за тази договорка – подаяние   " изчезнала “. Твърди се също, че за нея, макар мои изказвания по медиите, не са били показани никакви достоверни документи, като " по тъмна доба вписването беше променено от " Дарение “ на " Покупко-продажба “. Следват още изказвания по отношение на покупко-продажби с недвижими парцели и продавачите им, като притежателят на строителна компания – продавач е показан като съучастник на " Мултак № 1 в Пловдив “.

Според " Биволъ “, всичко това припомня за сходни покупко-продажби на властимащи в този момент, след разкритията, наречени " Апартаментгейт “. Още през днешния ден /20.05.2019 г./ сутринта, " новината “ бе публикувана в народен ефир от Христо Иванов, ръководител на политическа партия " Да България! “ и някогашен министър на правораздаването, при присъединяване му в утринен блок – че по известие на " Биволъ “, от партидата ми в имотния указател " е изчезнала една имотна договорка “.

Неистината за въпросното подаяние е публикувана в детайли за първи път още веднъж от уеб страницата " Биволъ “ на 26.11.2012 година, по време на процедурата по желание на основен прокурор, провеждана тогава. Различно бе единствено заглавието: " Фирма дарила Цацарови с апартамент в Пловдив? “, другояче твърдяното и задачата, с която това се прави бяха изцяло идентични с тези в този момент. В хода на процедурата по желание, завършила през декември 2012 година, Етичната комисия на Висш съдебен съвет извърши инспекция на медийните изявления с подобен предмет, касаещи както тази, по този начин и други имотни покупко-продажби, отразени в този момент още веднъж от " Биволъ “.

За потребностите на тази инспекция, показах подробни писмени мнения /на 26.11.2012 година и на 07.12.2012 г./, съпроводени с нужните документи, измежду които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от сдружението – продавач и други Етичната комисия не откри нарушавания. Въпроси, свързани с изявленията на " Биволъ “ и на други медии в тази тенденция ми бяха поставяни и при откритите чувания в комисията, а и по време на избора, излъчен директно по националната телевизия. Така още в края на 2012 година стана ясно, че фамилията ми не е надарено, а е закупило апартамент в Пловдив, със застроена повърхност от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лева Отговор получиха и всички други изказвания, " припомняни “ в този момент от " Биволъ “.

Готов съм да дава още веднъж за обществен достъп документи /нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на парцела и др./, показани от мен и за потребностите на инспекцията във Висш съдебен съвет още през ноември 2012 година, по предния сигнал на " Биволъ “ преди 7 година Готов съм да показва и спомагателни такива, тъй като нямам какво да укривам. Всички имотни покупко-продажби са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни заявления са посочени действителните цени на придобиването им.

За мен са ясни както задачите, по този начин и сценаристите на тези изявления. Статията от 19.05.2019 година няма създател, с изключение на безадресното " Биволъ “. Така единственото неразбираемо и завалено от мен е неналичието на героизъм от страна на нейния автентичен създател да застане с името си зад това, което е написал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР