Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предоставя следната информация за

...
Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предоставя следната информация за
Коментари Харесай

Образувани са 18 досъдебни производства за престъпления против политическите права

Пресцентърът на Прокуратурата на Република България дава следната информация за формираните досъдебни производства и преписки за инспекция по сигнали за закононарушения срещу политическите права на жителите, по отношение на изборите за членове на Европейски парламент:
За времето от 11.00 ч. до 18.00 ч. през днешния ден, 26.05.2019 година, са формирани още 4 досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права в районните прокуратури в Монтана, Тетевен, Кюстендил и Берковица. С тях общият брой на следствията в прокуратурите, по които се събират доказателства е 18.
По досъдебните производства са привлечени към наказателна отговорност 3 лица – от прокуратурите в Елена, Търговище и Тетевен, като по отношение на обвинения в Тетевен е постановено задържането разум до 72 часа.
Прокурорските преписки за инспекция по сигнали за осъществени закононарушения срещу политическите права към 18.00 часа е 237. От тях по 172 е предписан отвод за формиране на наказателно произвеждане, а по 65 продължава осъществяването на инспекция по реда на член 145 Закон за съдебната власт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР