Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предостави информация за образуваните

...
Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предостави информация за образуваните
Коментари Харесай

Сигнал за купуване на гласове във Варненско стигна до прокуратурата

 Пресцентърът на Прокуратурата на Република България даде информация за формираните досъдебни производства и преписки за инспекция по сигнали за закононарушения срещу политическите права на жителите, по отношение на изборите за членове на Европейски парламент:

Към 11 часа през днешния ден, 26.05.2019 година, са формирани 15 досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права, от които 1 е прекъснато заради липса на доказателства за осъществено закононарушение. По разследваните понастоящем 14 производства, няма привлечени обвинени лица. Те са формирани в районните прокуратури в Бургас, Сливен /2/, Елена, Павликени, Провадия, Търговище /2/, Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен.

Образувани са и 2 досъдебни производства с предмет член 216 Наказателен кодекс /Стара Загора и  Добрич/. Разследват се похищения върху пространства, употребени от политически партии, като в Добрич районната прокуратура е внесла обвинителен акт, след извършено бързо произвеждане. Обвинението касае съзнателно строшаване на витринни стъкла на партиен клуб.

Прокурорските преписки за инспекция по сигнали за осъществени закононарушения срещу политическите права са 143. От тях по 100 е предписан отвод за формиране на наказателно произвеждане, а по 43 продължава осъществяването на инспекция по реда на член 145 Закон за съдебната власт.

За съпоставяне, при предните избори за Европейски парламент /2014 г./, формираните досъдебни производства са били 21, а преписките за инспекции по сигнали – 535.

В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури. В 12 часа през днешния ден се организира и координационно заседание на Националното междуведомствено звено, основано от Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, в което участваха основният прокурор, министърът на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР