Пресцентърът на областната дирекция на МВР във Видин излезе с

...
Пресцентърът на областната дирекция на МВР във Видин излезе с
Коментари Харесай

МВР излезе с официална информация за палежите на кола и апартамент във Видин /нови снимки/

Пресцентърът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин излезе с публична информация за среднощния огнен атентат. Както BulNews.bg заяви, подпалени бяха колата на граничен служител на реда и апартаментът на служителка в Административния съд в крайдунавския град.

Огнен атентат! Запалиха жилището на правосъден чиновник и колата на граничен служител на реда във Видин /снимки/

Пламъците са лумнали към 20.40 часа нощес. На телефон 112 бил получен сигнал за горяща кола пред жилищен блок във видинския комплекс „ Химик “. Към мястото неотложно били ориентирани екипи на полицията и пожарната.
Когато пристигнали на адреса, пожарникарите видели, че гори „ Форд Фокус “. Те незабавно се впуснали да гасят огъня. През това време обаче бил получен нов сигнал за пожар в същия блок. Запалена била входната врата на апартамент на 10-ия етаж в постройката. Бързата интервенция на пожарникарите попречила огънят да се разпростре и вътре в жилището.
И двата пожара били загасени от огнеборците. При огледа проверяващите открили, че става въпрос за умишлени палежи.
Материалните вреди са огромни. Предната част на автомобила е унищожена изцяло. Нанесени са и съществени провали по стените пред жилището и в коридора.
Лекият автомобил „ Форд Фокус “ е благосъстоятелност на 36-годишен видинчанин, който работи като граничен служител на реда. Най-вероятно и двете офанзиви са били ориентирани против него. Изглежда обаче, че подпалвачите объркали жилищата, защото запалената врата се намира тъкмо под неговото жилище, което е на 11-ия етаж. Така инцидентна жертва се оказала 35-годишната служителка в Административния съд.
За случаите е известена Районна прокуратура – Видин. Работата по следствията продължава, формирани са две досъдебни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР