Пресцентърът на МВР разпространи снимки и видео от ареста на

...
Пресцентърът на МВР разпространи снимки и видео от ареста на
Коментари Харесай

МВР показа задържането на полицаите

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси и видео от ареста на двамата проверяващи служители на реда от " Гранична полиция ", които в края на предходната седмица бяха арестувани на Калотина поради подкупи, които желали от разследвани за трафик на мигранти. Първоначалната те упорствали за по 4000 лв. на човек, само че по-късно я понижили на 2000.

Единият от арестуваните е бил следен отдавна. Разследващите са открили контакт със обвинените под предлог, че те са застрашени и им оказват помощ, което дава съответния действен резултат. Така, с помощта на отличната оперативна работа, подкупните чиновници са арестувани с белязани суми.

Ст. комисар Банков посочи, че единият от тях е с над 10-годишен стаж като проверяващ служител на реда и е билнаблюдаван от дирекция " Вътрешна сигурност " поради нееднократни сигнали против него за корист със служебно състояние. Той и сътрудника му са работили екипно, по отношение на двамата са прилагани СРС-та, за присъединяване в незаконната скица е арестувана и жена, шеф на заведение.

За разкриването на корупционната скица принос имат и самите ощетени лица, добави още шефът на " Вътрешна сигурност " и прикани при положение на корупционни практики жителите да алармират в Министерство на вътрешните работи. По думите му това следствие е сладкодумен образец за съдействието сред Министерство на вътрешните работи и изпълнителната власт.

По-рано Ангел Илиев - изпълняващ функционалността началник на Специализираната прокуратура, посочи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са злоупотребявали с имената на магистрати от София-област, с цел да основат усещане, че желаят парите за да уредят каузи или персонално за магистрати. Установено е обаче, че такива не са получавали пари.

" Парите са давани на два транша. Първоначално те са били насочвани към жена, която е близка на един от полицейските чиновници. Тя е работела в заведение в София ", сподели Илиев.

Парите трябвало да бъдат легализирани през оборота на заведението. В последния миг обаче лицата се " полакомили " и предпочели да вземат персонално парите.

На тримата арестувани са наложени ограничения за неотклонение " подписка ". Специализираната прокуратура е протестирала определението на съда за налагането на най-леките ограничения за неотклонение. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР