Пресцентърът на МВР разпространи благодарствено писмо от роднини на изчезнала

...
Пресцентърът на МВР разпространи благодарствено писмо от роднини на изчезнала
Коментари Харесай

МВР разпространи благодарствено писмо към началник, когото проверява

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи популяризира благодарствено писмо от родственици на изчезнала жена, която била открита със съдействието на полицията. 
 Шефът на врачанската полиция харчил държавни пари за персонални потребности, Министерство на вътрешните работи го ревизира
В писмото два пъти се изрича признателност на началника на полицията във Враца Янко Янколов, който сега е обект на инспекция за корист със служебно състояние. 

От известието излиза наяве, че казусът е от 26 ноември и за него ОДМВР-Враца оповестява едвам в този момент, макар че практиката е изчезнали лица да бъдат обявявани за търсене в това число и посредством медиите. Случаят с изчезналата жена самичък по себе си е сериозен, защото става ясно, че телефонни измамници са принудили жертвата да напусне родния си град и да съобщи парите в различен град, където биа настанена в хотел. 

Криминалистите открили, че 71-годишната жена е била принудена да изтегли 6 хиляди лв. от банка, а непознатите от самото начало я инструктирали по телефона, като последно я насочили към гр. Ловеч, където трябвало да съобщи парите. В хода на работата униформените изяснили, че за малко дамата била във Враца, след което се е насочила към Ловеч, където се е настанила в хотел.

Благодарение на своевременната интервенция на криминалистите, работили дружно с сътрудниците си от ОДМВР-Ловеч, тя е открита в положително положение, а измамата - предотвратена, прецизират от Министерство на вътрешните работи и допълват, че в писмото до министъра на вътрешните работи, дъщерята на старата жена изрича признателност към старши комисар Янко Янколов за съпричастността му към сигнала за помощ и професионалната реакция на екипа му.

От Министерство на вътрешните работи прикрепят и благодарственото писмо, като доказателство за признателността на околните на изчезналата жена и изявлението на персонална признателност към Янколов. От известието се схваща още, че околните са потърсили помощ персонално от Янколов, който показал схващане и професионализъм при провеждането на акцията. 

Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи сега ревизира Янколов за злоупотреби, измежду които е нерегламентирано потребление на държавно жилище и потребление на длъжностен автомобил за пътешестване по персонални аргументи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР