Пресцентър БСПНе си позволяваме да даваме съвети на президента, той

...
Пресцентър БСПНе си позволяваме да даваме съвети на президента, той
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП не дава съвети на президента

Пресцентър Българска социалистическа партия

Не си разрешаваме да даваме препоръки на президента, той извърши конституционната опция, която му е дадена. Позицията на Българска социалистическа партия, изразена от нас още преди три месеца тук, от трибуната на Народното събрание, е: ``Състезание с един претендент не е състезание``. Единственият човек, който можеше да обезпечи същинско съревнование е министър председателят Борисов - по закон предложенията се вършат или от прокурорите, или от държавното управление. Надявахме се Борисов да прояви здрав разсъдък и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му разрешиха тази храброст – за нас той е участник в сделката за издигане на един-единствен претендент. Това цитира от стенограмата на Народно събрание ръководителят на БСП Корнелия Нинова, написа вести.бг.

По думите ѝ БСП в такива ангажименти не взе участие и законът не дава това право на партиите – нито да оферират, нито да влияят на този развой.

,,Уважаваме решението на президента, той има това право по Конституция. Бих желала да се обърна към водачите на другите партии – не упражнявайте партиен напън върху членовете на Висш съдебен съвет - за партийни, стопански или персонални ползи. Те са висши магистрати и би трябвало да работят само водени от закона, вътрешното си разбиране и от съвестта си. Нека те да решат оттук насетне по какъв начин да процедират``, приключи Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР