Преструктурирането на разходите през второто тримесечие беше една от най-важните

...
Преструктурирането на разходите през второто тримесечие беше една от най-важните
Коментари Харесай

Илън Мъск очаква добра втора половина на годината за Tesla

Преструктурирането на разноските през второто тримесечие беше една от най-важните стъпки, която компанията предприе

Още по тематиката
Tesla влага 5 милиарда $ в цех в Китай

Търговската война стимулира електропроизводителя да се наложи на най-големия авто пазар в света
1 авг 2018
Стотици притежатели на Tesla в Германия ще би трябвало да върнат държавната дотация

Tesla ще поеме разноските на клиентите си, само че сподели слабостта на бизнес модела си
22 юли 2018
Акциите на Tesla поевтиняха с 4% поради изявления на Илън Мъск

Технологичният милиардер разгласи един от водолазите, взели участие в избавителната акция в тайландската пещера, за педофил
17 юли 2018
Tesla възнамерява да построи цех в Китай за 500 хиляди автомобила

Разрастването на пазара е от значително значение за компанията поради ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай
11 юли 2018 Изпълнителният шеф на Tesla беше оптимистично надъхан в диалога си с вложителите във връзка резултатите на компанията за второто тримесечие. Илън Мъск разгласи, че чака добра втора половина на годината и се извини за непристойното си държание напоследък. Акциите на Tesla нарастнаха с 11%, откакто бяха подложени на напън за известно време, защото вложителите се притесняваха, че компанията няма да бъде рентабилна поради многото разноски, които прави, оповестява CNBS.

Оптимистичен взор върху резултатите

Загубата за второто тримесечие на производителя на електрически коли е по-голяма, в сравнение с чакаха анализаторите, само че компанията удостоверява предварителната си прогноза за печелившо трето и четвърто тримесечие. Мъск съобщи, че чака " оттук насетне компанията да е печеливша през всяко последващо тримесечие ", като уточни като проблем само рецесиите и форсмажорните събития. Увеличението на производството, подобряването на маржовете и намаляването на разноските оказват помощ на Tesla да реализира задачата си.

Компанията регистрира по-голяма загуба от предстоящото - 3.06 $ на акция вместо 2.92 $. Приходите ѝ за интервала обаче са се повишили до 4 милиарда $, до момента в който предвижданията бяха за 3.92 милиарда $. Преструктурирането на разноските през второто тримесечие беше една от най-важните стъпки, която компанията предприе.

Tesla разполага с парични средства от 2.2 милиарда $ в края на тримесечието и чака запасите да се усилят през втората половина на годината. Също по този начин разгласи, че през тази година финансовите й разноски ще бъдат 2.5 милиарда $ през 2018 година, което е надалеч под 3.4 милиарда които влага през 2017 година

На какво се надява компанията

Резултатите от това тримесечие са от изключителна значимост за Tesla. Инвеститорите са все по-скептични за способността на компанията да осъществя непрекъсната облага. Според тях компанията има проблеми с качеството на колите и търсенето на Model 3 не е огромно, а тя се надява посредством него да стане всеобщ производител.

Tesla в началото разгласи, че ще продава колата за начална цена от 35 хиляди $, само че е допустимо да я усили, с цел да поддържа по-висок марж. Тя чака той да е 15% за третото тримесечие, което е по-малко от 25%, на които компанията се надяваше. Tesla предвижда, че ще създаде 50-55 хиляди седана от Model 3 през идващите три месеца.

Tesla заяви, че през второто тримесечие е произвела 53 339 транспортни средства и е доставила общо 22 319 автомобила от моделите S и X и 18 449 от Model 3, което общо прави 40 768. От компанията обявиха през юни, че биха могли да повторят реализирана си цел да създават 5 хиляди седана от най-новия модел за седмица. Въпреки това производството изостава от плануваното.

В момента задачата ѝ е да създава 6 хиляди електрически автомобила седмично, като се надява да реализира това до края на месеца. До година тя има упоритостта да усили броя им на 10 хиляди Мъск разяснява, че към момента задачата е компанията да създава 1 млн. коли до края на 2020 година

Без заеми

За второто тримесечие компанията регистрира загуба от 717.5 млн. $, която е по-голяма от тази през същия интервал на предходната година. Приходите за интервала са достигнали 4 милиарда $ от 2.79 милиарда година по-рано и са надхвърлили упованията на анализаторите. Много от тях считат, че Tesla би трябвало да набере спомагателен капитал до началото на първото тримесечие на 2019 година, само че Илън Мъск съобщи, че няма такива планове, тъй като желае да понижи задълженията на компанията. " Със сигурност бихме могли да заемем пари, само че не мисля, че е нужно, тъй като считам, че би трябвало да спрем да го вършим. "
Илън Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla

Той добави, че компанията ще финансира фабриката си в Китай посредством локална китайска банка. Производителят на електрически автомобили, наподобява, е направил още една стъпка към привеждането си във финансово сходство, като неотдавна назначи нов основен счетоводител.

Напред с технологиите и положителното държание

Въпреки че насочва вниманието си към подобрението на финансовите си резултати, компанията продължава да влага в технологии. Мъск показа, че Tesla е доста покрай завършването на персонализиран чип за самостоятелно шофиране, който ще замести тези, които сега се оферират от снабдители като Nvidia. Тази нова система ще коства съвсем колкото тази, конфигурирана в колите Tesla, само че ще бъде доста по-мощна.

Поведението на изпълнителния шеф беше доста по-добро по време на конферентния диалог, в сравнение с срещата за предишното тримесечие. Мъск отговори първо на двамата анализатори, чиито въпроси беше отхвърлил по-рано. Той ги назова " скучни " и " сухи " и вместо на тях избра да отговори на вложител посредством YouTube.

" Извинявам се, че не бях общителен по време на предходния ни диалог ", сподели Мъск, като обясняваше държанието си частично заради неналичието на задоволително сън и претоварване.

" Оценявам това - отвърна анализаторът от Bernstein Тони Саконаги. " Благодаря ти ", като по този метод конференцията завърши в порядъчен звук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР