Преструктурирането на ръководството в Националната служба за охрана (НСО) не

...
Преструктурирането на ръководството в Националната служба за охрана (НСО) не
Коментари Харесай

Румен Ралчев: НСО сбърка още при влизането на медсестрите в Партийния дом

Преструктурирането на управлението в Националната работа за защита (НСО) не дава право да бъдат нарушени главните механизми за реагиране при спешни обстановки.

Това съобщи Румен Ралчев - някогашният шеф на защитата на Тодор Живков, в утринния блок на Нова телевизия по отношение на във връзка с новия шеф на НСО и новите назначения в службата.

Повод за думите му бяха барикадирането в Партийния дом на пет медицински сестри, които нощес непринудено напуснаха постройката, откакто престояха малко над 24 часа там и една от сестрите бе сложена в сериозна обстановка да излезе на перваза на първия следприземен етаж на постройката.

Румен Ралчев не е склонен с концепцията НСО да викат помощ вътре в личните си обекти на защита, тъй като по този начин работата ставала доста сериозна. За това Ралчев желае да бъде свестен вярно - когато има неточности, ние сме длъжни доста точно да ги посочим.

По думите му НСО са сбъркали още при влизането на медсестрите в Партийния дом.

В момента, когато няколко пъти една от протестиращите медицински сестри е заплашила, че ще скочи през прозореца, към този момент е било изцяло наложително изолирането на групата и взимане на решение какво да се прави по-нататък, акцентира Румен Рачев. Най-малкото е трябвало да се обезопасят прозорците.

" Като оставиш една жена да стои с часове на перваза на третия етаж фактически е един огромен късмет за всички, че казусът не е приключил с огромна контузия или гибел ", посочи Ралчев. Ненапускането на залата в Партийния дом е нарушаване на правилника и може да бъде употребена мощ, като взимане на спомагателни ограничения, стана ясно от думите му.

Румен Ралчев не желае да влиза в политически конфликти и оценки, само че целият този случай бил предизвикан от политиците - нежеланието да изслушат на съвещание протестиращите хора. " Тяхната последна реакция беше израз на обезсърчение и ние сме длъжни да погледнем нещата в очите, да вземем ограничения и да кажем - дали фактически нашето общество е задоволително заслужено ", запита той.

В умозаключение Румен Ралчев съобщи, че този случай не би трябвало да работи демотивиращо на състава на НСО, тъй като има огромен капацитет и е належащо колкото се може по-бързо да завърши преструктурирането й.

Припомняме, една от сестрите излезе на перваза на прозорец на приземния етаж в постройката на някогашния Партиен дом. Исканията на медицинските сестри са за 1200 лева стартова заплата, повишение на категорията им на труд, анулация на статута на лечебните заведения като търговски сдружения, промяна в опазването на здравето и други Според изказванията на медицинските сестри по отношение на тях е приложена мощ.

Сестрите излязоха на следващ митинг, тъй като на 10 април 2019 година държавното управление даде обещание, че ще отпусне към 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри. Месеци по-късно стана ясно, че тези пари не са стигнали до сестрите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР