Престрелките между примата на естрадата Лили Иванова и създателя на

...
Престрелките между примата на естрадата Лили Иванова и създателя на
Коментари Харесай

Митко Щерев в нова война с Лили, дължала му пари 



Престрелките сред примата на естрадата Лили Иванова и основателя на някои от най-големите ѝ шлагери Митко Щерев не са утихнали с годините и тяхната омраза се разпали с нови сили. След редица правосъдни каузи и обществени битки композиторът още веднъж извади кирливите ризи на примата и разгласи, че тя му дължала пари, които по този начин и не благоволявала да изплати.

Щерев се афектирал от нейно изявление в изявление около последното ѝ национално турне от края на предходната година, когато Лили съобщи: „ Не дължа и стотинка на никого “. Маестрото напълно не е склонен с тиражираното от нея изказване и показа своята версия за истината. „ Лично на мен тя дължи и стотинки, и левове, само че най-много приемливост “, изригна Щерев. Той се разгневил отначало, откакто схванал, че певицата употребила композирани от него песни като „ Осъдени души “ и „ Стари мой приятелю “ в интернет платформа за слушане на музика, без да е желала единодушието му и без да е сключвала контракт за правата с него. Щерев упорствал шлагерите да бъдат изтрити и Лили и екипът ѝ да спрат да печелят на негов тил. Той от дълго време ѝ забрани посредством съда да извършва неговите композиции по концертите си, както постъпиха и други наши създатели, като починалите Тончо Русев, Асен Гаргов и Найден Андреев.

Скандалът посред им гръмна след излизането на автобиографичната книга на Лили преди време, в която Щерев не остана удовлетворен от написаното по негов адрес. „ Признавам си, че казаното през 2009 година от Лили по този метод беше много подло от нейна страна, тъй като хората, които харесват поп музиката в България, щяха да останат с усещането, че аз съм нейно изобретение. Човекът, който ми отвори вратата на поп музиката и от който съм се учил, е Емил Димитров и това се случи през 1967 година И различен път съм казвал, че аз в никакъв случай не съм се самопредлагал да работя или пиша песни за нея. През 1971 година Тончо Русев ме помоли да отпътува за Варна и да изсвирвам на няколко нейни отсрочени концерта в спортната зала. По това време аз към този момент бях одобрен композитор и аранжор. Така че началото на кариерата ми няма нищо общо с Лили “, ядосва се Митко Щерев.

Покрай последните изяви на естрадната прима той останал неприятно сюрпризиран, че тя отново е почнала да пее песните на починалите Тончо Русев и Асен Гаргов, които приживе ѝ не разрешиха да го прави с нотариални предложения. Колегата им Щерев се почувствал омерзен, че Лили е съумяла да уреди правата с наследниците им, само че до момента в който те бяха сред нас, не си говорила с тях. „ Попитах се за какво, когато бяха живи тези хора, тя не изпрати юрист, посредством който да получи публично позволение да извършва песните им, а прави това в този момент посредством наследниците им… “, декларира Митко Щерев, който е твърдо решен да си вземе дължимото от естрадната легенда. Retro bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР