Престрелка се водеше днес между афганистанските сили за сигурност и

...
Престрелка се водеше днес между афганистанските сили за сигурност и
Коментари Харесай

Най-малко 24 са загинали при нападението на ИД срещу затвор в Аффанистан

Престрелка се водеше през днешния ден сред афганистанските сили за сигурност и бойци на "Ислямска страна " в затвор в източния афганистански град Джалалабад. Най-малко 24 души са убити. Нападението на джихадистите стартира нощес и докара до всеобщо бягство от пандиза, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В нападението участваха към 30 екстремисти, съобщи Сохраб Кадери, народен представител от провинция Нангархар. Атаката стартира нощес с гърмеж на кола бомба пред входа на пандиза, след което бяха чути още детонации, а след тях бойци на "Ислямска страна " откриха огън по защитата. Общо при първичното нахлуване и при последвалата среднощна престрелка са убити трима ислямисти. При престрелката са намерили гибелта си и 21 цивилни и представители на силите за сигурност, а 43 души са ранени, заяви представител на губернатора на провинцията.

Най-малко трима убити при нахлуване на джихадисти против затвор в Афганистан

Полицията е била принудена да отдели сили за залавяне на избягалите пандизчии и към обяд през днешния ден към 1000 са били арестувани, сподели Кадери, без да показва какъв брой още са на независимост. В региона са пристигнали специфични елементи, с цел да подкрепят полицията, а жителите са изведени от региона на пандиза. В него са били държани талибани и членове на "Ислямска страна ", както и елементарни нарушители. Междувременно целият град беше отцепен. "Целият град Джалалабад е под полицейски час, магазините са затворени ", съобщи Кадери. "Джалалабад е изцяло пуст ".

"Ислямска страна " пое отговорността за нападението. То беше осъществено ден, откакто афганистанското разузнаване заяви, че специфичните сили са умъртвили почитан пълководец на групировката в региона на Джалалабад, административен център на провинция Нангархар. Джалалабад е на към 130 км от Кабул и е ситуиран на автомагистралата, водеща към прохода Хибер и пакистанския град Пешавар. Според отчет на Организация на обединените нации от предишния месец в Афганистан има към 2200 членове на "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР