Престолонаследникът принц Лека II и принцеса Елия от Албания тръгват

...
Престолонаследникът принц Лека II и принцеса Елия от Албания тръгват
Коментари Харесай

След 8 години брак: Принцът и принцесата на Албания се развеждат

Престолонаследникът принц Лека II и принцеса Елия от Албания потеглят по разнообразни пътища.

Новината беше оповестена в изказване, споделено в официалния Instagram на принц Лека в понеделник, в което се акцентира, че 3-годишната щерка на двойката, принцеса Джералдин, остава техен приоритет. Лека е глава на албанското кралско семейство и се дами за Елия Жарая, актриса и певица, през 2016 г. 
               

„ Здравейте, другари “ , стартира известието под кралския герб, съгласно превод на британски. 

„ Чрез тази обява ви осведомявам публично, че принц Лека и принцеса Елия са се съгласили да прекратят брака си. Тъй като бракът е изгубил своята функционалност, те са решили да го разрешат по взаимно единодушие, като стартират нужните правни процедури. "

В изказването се споделя, че престолонаследникът Лека няма да прави повече мнения и се моли за дискретност през това време.

Лека е внук на починалия крал Зог I, който ръководи албанското кралство от 1928 до 1939 година Според неговата кралска биография, той и Елия са се срещнали през 2008 година, сгодили са се в Париж през 2010 година и са се оженили в бившия Кралски замък на Тирана на 8 октомври 2016 година Дъщеря им Джералдин е родена на 22 октомври 2002 година и е кръстена на кралица Джералдин, която умря 18 години преди да се роди нейната правнучка.

40-годишната Елия също е коментирала новината за развода в настрана изказване, което след това бе изтрито от обществените медии. 

Prince Leka and glamorous Princess Elia of Albania announce divorce after eight years of marriage, saying ‘the marriage has lost its function’
— Tatler (@Tatlermagazine)
„ Приятели и доброжелатели, би трябвало да ви осведомявам, че през днешния ден започнахме правните процедури за споразумяване на брака, защото дружно взехме решение да желаяме бракоразвод “ , сподели Елия. 

„ Това въобще не е действителност, която ме прави щастлива, защото имам вяра в фамилните полезности като най-ценното! Никога не бих избрала щерка ми да пораства с разграничени родители, само че от време на време раздялата е единственият вид “ , тя продължава, съгласно изданието.

" Най-важното е моето момиченце да изживее този миг допустимо най-лесно. Благодаря доста на всички вас, които ми дадохте храброст! "

„ Въпреки тези сложни месеци, през които прекосих, вашата добрина ми даде мощ. Пожелавам ви здраве и благополучие в фамилиите ви “ , завърши тя, съгласно списание Hello!

Остава неразбираемо каква кралска купа или жанр, в случай че има подобен, може да резервира Елия след завършването на развода. Тя стана принцеса на албанците, когато се омъжи за Лека преди осем години.

Royal Couple Announces Divorce After 8 Years of Marriage in Separate Statements
— People (@people)
По време на брака си Лека и Елия живееха дружно в Тирана и работеха за популяризирането на Албания и Косово, до момента в който ръководеха фондация „ Кралица Джералдин “. Уебсайтът на кралското семейство посочва, че принц Лека е работил като консултант в албанското Министерство на външните работи, Министерството на вътрешните работи и офиса на албанския президент, до момента в който принцеса Елия е работила в Албанския народен спектакъл.

През октомври 2023 година Лека беше сниман сам на кралската сватба на принцеса Мария Франциска де Браганса и Дуарте де Соуса Араухо Мартинс в Португалия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР