Престолонаследникът на Тайланд с благодарност към математика Любомир ЛюбеновПрестолонаследникът на

...
Престолонаследникът на Тайланд с благодарност към математика Любомир ЛюбеновПрестолонаследникът на
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Тайланд с благодарност към математика Любомир Любенов

Престолонаследникът на Тайланд с признателност към математика Любомир Любенов Престолонаследникът на Тайланд Супаб Прамой благодари на старозагорския математик Любомир Любенов за провеждането на откритото състезание на Азия по математика– AIMO 2018.
 
Участието на България в откритите шампионати на Азия по математика датира от 2014 година, когато в качеството си на уредници на интернационалния шампионат „ Математика без граници “   получихме покана от проф. Хенри Онг за присъединяване на България за тази демонстрация, напомня именитият старозагорски математик и разяснява благодарствената грамота по този начин: „ Тя значи, че надпреварата е доста скъпо за Азия . Старозагорските участия и триумфи са висок и, само че съм сигурен, че отсега нататък нашите деца ще се показват още по-впечатляващо, макар мощната конкуренция ”.

В Чънду (Китай) през 2014 година нашата страна бе показана от възпитаници от Велико Търново, Димитровград, Кърджали, Пловдив, Раднево и София. В това издание на AIMO  Мирослав Маринов от Пловдив стана първенец на Азия по математика .

През 2016 година в Хонг Конг единственият наш представител М ихаил Михов от Стара Загора завоюва бронзов орден

Миналата година за повторно България имаше първенец на Азия – старозагорецът Теодор Танков завоюва шампионската купа в Куала Лумпур (Малайзия) . В надпреварата участваха възпитаници от Бургас, Добрич, Стара Загора, Пловдив, Хасково и  София.-->

През 2018 г . в Банкок България завоюва 12 медала – 5 златни и 7 сребърни.

Участията и оценките на математическите гении на България и Стара Загора станаха вероятни с помощта на подготовката и организацията на надпреварите на дългогодишния учител по математика Любомир Любенов, както и благодарение на кмета Живко Тодоров .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР