Престолонаследникът на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на

...
Престолонаследникът на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на
Коментари Харесай

Престонаследникът на Абу Даби посреща Борисов в президентския дворец

Престолонаследникът на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ, 57- годишният шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще посрещне премиера Бойко Борисов в президентския замък. Церемонията по формалното посрещане ще стартира в 12 часа, а на нея ще прозвучи и химнът на България.

Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян e по-малкият брат на Президента на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Заид ал Нахая.

Принц Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е избран да води договаряния от името на ОАЕ в региона на енергетиката, туризма, стопанската система и вложенията в инфраструктурни планове. Официално коронянският принц на Абу Даби, главнокомандващ на въоръжените сили на Обединените арабски емирства, е приключил академията Sandhurst (Великобритания) през 1979 година.

След завръщането си от Англия минава военно образование в Шаржа, става офицер на въоръжените сили на Обединените арабски емирства.

Той е офицер на американската армия, водач на военновъздушните сили на ОАЕ и пълководец на въоръжените сили на ОАЕ. През 2003 година е разгласен за втори конен принц на Абу Даби.

След гибелта на татко си на 2 ноември 2004 година той става Принцът на венеца.

От декември 2004 година е ръководител на Изпълнителния съвет на Абу Даби, член на Върховния съвет за нефт.
Известно е, че шейх Мохамед бин Зайед има вяра, че ОАЕ би трябвало да играят доста по-голяма роля в международната политика.

ОАЕ има БВП от 540 милиарда $, висок приход на глава от популацията, което е към 4 милиона, търговски остатък и отворена стопанска система.

През годините управниците на страната се пробват да диверсифицират стопанската система на ОАЕ и да не разчитат единствено на нефт.  Туристическият бранш се развива с помощта на първокласните хотели и плажовете. В страната инженери, лекари, учители са с високи заплати.

Обединените арабски емирства е федерация на безспорните наследствени монархии. Тя се ръководи от Висшият федерален съвет и се състои от седемте емири на Абу Даби, Аджман, Фуджейра, Шаржа, Дубай, Рас ал-Хайм и Ум ал-кайван.

Всички отговорности, които са не предоставени на националното държавно управление, са непокътнати за емирствата. A % от приходите от всяко емирство се разпределят на централния бюджет на ОАЕ.

Въпреки че са определени от Висшия съвет, президентът и министър-председателят всъщност са наследствени.

Емирът на Абу Даби заема президентството, а емирът на Дубай е министър-председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР