Престои и в България да бъде въведе тол система за

...
Престои и в България да бъде въведе тол система за
Коментари Харесай

Местата с най-високите пътни такси в света

Престои и в България да бъде вкара тол система за платено пътешестване по автомобилните автомагистрали съгласно миналите километри. Но с изключение на обичайните платени пътища, в света има превози трасета, по които прекосяването с кола или камион излиза много солно.

Предлагаме ви къса информация за 10-те най-скъпите пътни такси в света.

 Снимка 364055
Източник:

1. Тунелът под Монблан: $49

Това е авто тунел, дълъг е 11 611 м. ситуиран под алпийският връх Монблан и свързва Шамони (Франция) и Курмайор (Италия).

След стартирането в употреба тунелът се трансформира в един от най-важните направления в Алпите. От пътуването от Франция до Торино се пести към 50 км, а до Милано - към 100 км.

Всеки ден по тунела минава над 5 хиляди транспортни средства. Пешеходците могат да прекосят тунела с рейс.

Цената на прекосяването през тунела зависи от вида и размера на автомобила.

Например, цената на таксата в едната посока за кола висока до 2 м, е 42 - 43 евро, а 3-осни камиони с височина над 3 м - 310-315 евро.

 Снимка 364056
Източник:

2. Мостът на Конфедерацията: $40

Мостът на Конфедерацията свързва остров Принц Едуард и Ню Брунсуик в континентална Канада.

Съоръжението е намерено на 31 май, 1997 година и има дължина 12,9 километра. Това е най-дългият в света мост, издигнат над покриващи се с лед води.

Общият размер на разноските по осъществяването на плана възлизат на 1,3 милиарда канадски $. Мостът ще се ръководи от компанията Crossing Bridge Limited до 2032 година. Нейните доходи се образуват от таксата за прекосяване и дотации от федералното държавно управление.

 Снимка 364058
Източник:

3. Нюрбургринг: $32

Нюрбургринг е международно известно тестово и спортно автомобилно трасе в Германия. След Гран-При за Формула 1 през 2013 година, притежателите на пистата, взеха решение тя да се приключи присъединяване си в това съревнование.

В момента трасето става все по-популярно измежду феновете водачи. Пилоти от цяла Европа идват през избраните за туристи дни, с цел да опитат опциите си със своя или взета чартърен кола на известната писта.

Използването на елементарни, неподготвени особено коли не се позволява, за такива нарушавания се постановат санкции на водачите, както и на компаниите даващи, коли чартърен.

Освен това застраховката на автомобила не покрива времето, прекарано на пистата.

 Снимка 364059
Източник:

4. Мостът Акаши-Кайкио: $29

Akashi-Kaikyo е провесен мост в Япония, който пресича протока Akashi и свързва град Кобе на остров Хоншу с град Awaji на едноименния остров.

Съоръжението е част от една от трите автомагистрали, свързващи Хоншу и Шикоку.

Общите разноски за построяването на моста са били 500 милиарда йени, по този начин това изяснява и открити високите разноски за пътуването през него.

Мостът употребяват 25 хиляди транспортни средства на ден, само че някои водачи заради високата цена, избират да прекосят пролива с рейс или, както преди, с ферибот.

 Снимка 364060
Източник:

5. Вторият мост на Севърн: $17,7

Вторият мост на Севърн е мост над река Севърн, който свързва крайбрежията на Англия и Уелс.

Намира се надолу по течението на реката от остарелия мост Севърн и разделя канала от естуара. На моста, открит на 5 юни 1996 година от принца на Уелс, се намира автомагистрала М4.

За прекосяване по моста се заплаща такса при пътешестване от Англия до Уелс (от Уелс до Англия прекосяването е безплатно). Размерът на таксата се индексира съгласно инфлацията и разноските всяка година.

Можете да платите или в брой или да употребявате кулоар с конфигурирана автоматизирана система за събиране на таксата (TAG).

Мотоциклетистите могат да минават гратис, само че пешком или на велосипед не можете да прекосите моста.

 Снимка 364063
Източник:

6. Мостът Верацано Нароус: $16

Когато го откриват през 1964 година, мостът Верацано Нароус (Verrazano Bridge Norrowz) е бил най-дългият провесен мост в света. Той свързва Бруклин в Ню Йорк с остров Стейтън Айлънд. Освен това е и съществена връзка в междущатската магистрална система, която обезпечава най-краткия път сред Атлантическите щати и Лонг Айлънд.

Съоръжението е " двуетажно ", на всеки от " етажите " има по 6 ленти за придвижване на транспортни средства.

Мостът Verrazano е благосъстоятелност на град Ню Йорк и се ръководи от компанията Triborough Bridge and Tunnel Authority.

Таксата, взимана за влизане в Стейтън Айлънд по този мост е 16 щатски $.

 Снимка 364064
Източник:

7. Лондон: $15.41

През 2003 година е въведена такса за влизане на коли в централната част на Лондон, разширена по-късно и за западната част на града. Целта е да се понижат тапите и усилят средствата за капитално строителство в транспортната система на английската столица.

Въпреки, че това не е първият по рода си план в Обединеното кралство, той остава един от най-големите осъществени такива в света.

Таксата се начислява всеки ден от понеделник до петък за всяко транспортно средство за влизане в платената зона от 7 до 18 часа.

Като цяло размерът на таксата зависи от метода на заплащане, като глобите за неплащане са доста високи - от Щатски долар 87 и нагоре.

 Снимка 364065
Източник:

8. Трасето M6: $14,74

Трасето M6 Toll (Birmingham Road North) е част от автомагистрала М6, свързващо автомагистрала M74A на границата на Англия - Шотландия и A14 автомагистрала при пътен възел 19 в региона на град Ръгби (Централна Англия).

Дължината на този скъпо заплатен пътен сектор е 43 километра.

 Снимка 364066
Източник:

9. Път 17 миля: $9,25

17-километровият сектор е изящен авто път, преминаващ по крайбрежието на Тихия океан, както и покарай известни голф стадиони и имения в Пасифик Гроув и Пебъл Бийч, Калифорния.

В този регион преминаващите външни лица би трябвало да заплатят такса за прилагане на пътя.

По-голямата част от трасето с дължина 17 благи, както и обкръжаващите го терени, е частна благосъстоятелност, която се ръководи от Pebble Beach Corporation.

 Снимка 364068
Източник:

1 0. Chesapeake Expressway: $8-9

Едно пътешестване по този път, намиращ се във Вирджиния, Съединени американски щати, през и уикенда и или различен празничен ден може да ви коства от 8 до 9 $.

Крайната цена за прекосяването на този дълъг едвам 16 благи път ще зависи от размера на вашия автомобил.

Тези такси го вършат един от най-скъпите пътища освен в страната, само че и в света.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР