Престижното списание Time по традиция обяви коя е личността на

...
Престижното списание Time по традиция обяви коя е личността на
Коментари Харесай

Джамал Хашоги и пострадали журналисти са Човек на годината на Time

Престижното списание Time по традиция разгласи коя е личността на годината. През 2018 признанието се дава на убития саудитски публицист Джамал Хашоги, както и общо на публицистите, които са били убити или са потърпевши поради работата си.
Списанието е пуснало последния си брой с четири разнообразни корици. На едната е Хашоги. На втората - Мария Реса, редактор от уебсайт във Филипините, който подлага на критика властта. Реса е с повдигнато обвиняване.
На третата корица са съпругите на двама публицисти на Reuters, които са в затвор в Мианмар поради следствията си.
На четвъртата корица пък е екипът на американския вестник " Капитал газет ", чиято редакция в Мериленд беше нападната през юни и починаха петима души.
Традицията на Time да избира " Човек на годината " датира от 1927 година Избира се персона, която " за положително или неприятно е повлияла най-вече върху събитията от годината ". Понякога наградата се дава и на група от хора. През 2014 година да вземем за пример бе присъден на лекарите, борещи се с ебола, а през 2017 година - на жертвите на полов тормоз.
Списанието провежда и настрана гласоподаване на читатели. Според тазгодишното персони на годината са момчетата от корейската поп група BTS.

⚡️ “TIME Person of the Year 2018: The Guardians”https://t.co/iNBTzMi22b pic.twitter.com/CjUFYAxc5i
— TIME (@TIME) December 11, 2018
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР