Престижното списание Forbes публикува класацията си за най-добре платените актьори

...
Престижното списание Forbes публикува класацията си за най-добре платените актьори
Коментари Харесай

Топ 10 на най-високоплатените актьори в света

Престижното списание Forbes разгласява класацията си за най-добре платените артисти през миналата година.

Любопитно е, че първото място се заема от човек, който не се е снимал в нов филм от 2016 година насам. А точно - Джордж Клуни. Между юни 2017 и юни 2018 година той е спечелил 239 млн. $, като съществена част от тях са пристигнали от продажбата на компанията му за текила Casamigos.

На второ място е кечистът, трансформирал се в артист - Дуейн Джонсън-Скалата. Той е проработил 124 млн. $, дължащи се на хитовия филм " Джуманджи: Добре пристигнали в джунглата ".

Трети път е " Железният човек " Робърт Дауни-младши с 81 млн. $. Това не е изключително изненадващо, като се има поради международният триумф на последната лента от поредицата " Отмъстителите ".



Колегата му от същите филми - Крис Хемсуърт, е на четвърто място с 64,5 млн. $. Пети пък е неостаряващият Джаки Чан с 45,5 млн. $. През 2017 година той е взел участие в 6 кино лентата, само че печели и от рекламни контракти, от работата си като продуцент, както и от веригата си от киносалони.

Топ 10 на най-високоплатените артисти се добавя от Уил Смит (42 млн. долара), индийската звезда Акшай Кумар (40.5 млн. долара), Адам Сандлър (39.5 млн. долара), Крис Евънс (34 млн. $, на фотографията долу) и Салман Хан (33.5 млн. долара).



Първите 10 артисти в класацията са получили общо 748.5 млн. $. В същото време най-високоплатените актриси за 2018 година са взели общо 186 млн. $ за същия интервал, или едвам една четвърт от приходите на мъжете. Лидер в класацията при дамите е Скарлет Йохансон.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР