Престижното швейцарско списание Nutrients обръща специално внимание в последния си

...
Престижното швейцарско списание Nutrients обръща специално внимание в последния си
Коментари Харесай

Швейцарско научно списание изследва български имуностимулатор

Престижното швейцарско списание Nutrients обръща особено внимание в последния си брой на български имуностимулатор, който е основан на основата на бактерията Lactobacillus Bulgaricus, 5 пробиотични варианта и коластра. Съдържанието е пробиотичен микс от Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus fermentum, телешка коластра, пребиотична съставния елемент – арабиногалактан. Продуктът се създава от 2015 година от екип лекари, лаборанти и имунолози в състав Цветелина Великова, Калина Тумангелова, Ралица Георгиева, Екатерина Тодорова, Елена Караиванова, Венцислав Наков, Радислав Наков и Доброслав Кюркчиев. В проучването се включват клиниките по имунология на лечебните заведения „ Лозенец “, УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, клиниката по гастроентерология към болница „ Царица Йоана – ИСУЛ “ и „ Лактина “ – Банкя.
Проведени са клинични, лабораторни и имунологични проби със суровините на имуностимулатора. Резултатите са отлични и оповестени в списание Nutrients този месец. След 5 години тествания към този момент е пуснат и артикул на българския пазар с пробиотичния микс – Bactojoy Immune Complex, който се създава от компанията „ Булгарбиотик “.
„ Това е образец по какъв начин лекари, клиницисти, имунолози и бизнесът могат да работят дружно. По този метод се получи по едно и също време теоретичен резултат и артикул за пазара, който да бъде потребен за хората, изключително във времето на разпространяването на болестта COVID-19 “, съобщи Мариета Захариева, притежател и шеф на „ Булгарбиотик “.
Според нея учените, университетите и фирмите би трябвало да работят в тясно съдействие. Само по този начин може да се основава добавена стойност и българската стопанска система да бъде конкурентноспособна, сподели Захариева. Тя възнамерява да показа продукта в чужбина и да стартира износ. Интерес към този момент има от Швейцария, Япония, Южна Корея.
Bactojoy Immune Complex оказва помощ в битката с вирусни инфекции и за поддържане на удобна стомашно-чревна флора. Използва се при възобновяване на баланс на стомашно-чревна флора, по време на лекуване с антибиотици и след антибиотично лекуване и при синдром на раздразненото черво.
Линк към публикацията на швейцарското списание: https://www.mdpi.com/2072-6643/12/6/1706
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР