Престижното издание Forbes публикува традиционния си списък с най-богатите хора

...
Престижното издание Forbes публикува традиционния си списък с най-богатите хора
Коментари Харесай

Кои са най-богатите европейци в началото на 2018-а?

Престижното издание Forbes разгласява обичайния си лист с най-богатите хора в света и в топ 3 на класацията няма особени изненади. Джеф Безос към този момент няколко месеца е милиардер номер 1, изпреварвайки Бил Гейтс със положение от 112 милиарда $.

Основателят на Microsoft остава втори с 90 милиарда $, а след него е вложителят Уорън Бъфет с 84 милиарда $. В листата с най-заможните европейци обаче има дребни промени, като при започване на 2018 година има нов отличник на Стария континент.

Французинът Бернар Арно, който е притежател на стилния колос LVMH, се класира 4-ти в света с активи за 72 милиарда $ като изпреварва притежателят на Zara Аманскио Ортега. Вторият остава на 6-то място в световната ранглиста с благосъстояние от 70 милиарда $.

На трето място по благосъстояние в Европа има ново лице. Това е Франсоаз Бетанкур Майерс - дъщерята на собственичката на козметичната марка L`Oreal Лилиан Бетанкур. След като майката умря през есента на предходната година, Франсоаз стана най-заможната жена в Европа с наследено благосъстояние от 42,2 милиарда $.

 Кой наследи най-богатата жена в света?
Кой наследи най-богатата жена в света?

Собственичката на L`Oreal Лилиан Бетанкур умря на 94-годишна възраст

След нея се подрежда различен правоприемник - този на веригата супермаркети Aldi Карл Албрехт-младши, който е на 27-мо място в света с 29,8 милиарда $ в сметката.

Три места по-надолу е Франсоа Пино, който държи едни от най-популярните първокласни марки, като Gucci, както и аукционната къща Christie. Неговото положение се пресмята на 27 милиарда $.

В листата с най-заможните европейци влиза още притежателят на един от водещите снабдители за автомобилната промишленост Schaeffler Георг Шофлер, както и Сузане Клатен, която е измежду огромните акционери в BMW.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР