Престижното балетно училище на Виенската опера попадна в центъра на

...
Престижното балетно училище на Виенската опера попадна в центъра на
Коментари Харесай

Скандал! Престижно училище карало децата да пушат, за да не дебелеят

Престижното балетно учебно заведение на Виенската опера попадна в центъра на здравен скандал – следствие твърди, че възпитателите са окуражавали децата да пушат цигари, с цел да управляват тежестта си, написа „ Индипендънт “.

Скандалните изказвания се появиха за първи път през април, когато учебното заведение беше упрекнато от медиите за сериозен душевен и физически тормоз над учениците.

По това време в. „ Фалтер “ разгласява в детайли следствие за „ методите от XIX в. “, които се ползват на територията на образователното заведение.

Според тях децата били удряни, драскани, дърпани за косата и унижавани пред съучениците си поради тяхната физика и тегло.

Някои от децата развили хранителни разстройства.

По случая беше назначена специфична комисия, която е открила, че децата в академията не получавали задоволително медицински грижи.

Разследването разкрило и тотално „ неуважение на детското здраве и богатство “. Комисията, формирана от трима души, е провела 16 чувания и общо 24 изявленията с другите забъркани.

По време на следствието станало ясно, че децата били постоянно окуражавани да стартират да пушат, тъй като по този метод щели да управляват тежестта си по-лесно. Преподавателите постоянно се обръщали към учениците с номера на облеклата им вместо поименно.

В отговор на откритията на комисията, от Виенското балетно учебно заведение обявиха, че би трябвало да проучат отчета за злоупотребите по-подробно преди да могат да вземат по-сериозно отношение по проблема.

Относно обвиняванията във връзка тежестта на децата, от академията разясняват, че след материала на в. „ Фалтер “ е въведен курс за вярно хранене, както и подобен за разбиране на тялото.

Училището било наело и психолози, които да беседват с децата по тези тематики. Комисията определила тези ограничения като незначителни.

Балетното учебно заведение във Виена е учредено през 1771 година и е едно от най-престижните в света. Много от неговите ученици сега танцуват в трупите на Кралския балет в Лондон, както и Балетния спектакъл в Ню Йорк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР