Престижният турнир по тенис в американския град Индиън Уелс се

...
Престижният турнир по тенис в американския град Индиън Уелс се
Коментари Харесай

Отмениха тенис турнира в Индиън Уелс заради коронавируса

Престижният шампионат по тенис в американския град Индиън Уелс се анулира поради епидемията от ковид, оповестиха уредниците.

“В сегашния миг съществува огромен риск за публичното опазване на здравето в окръг Ривърсайд при провеждането на мероприятия от подобен щаба. Този шампионат не дава отговор на публичните ползи на ентусиастите и играчите. Трябва да се обединим, с цел да се защитим от ковид. Много сме разочаровани, че шампионатът няма да се състои, само че здравето и сигурността на играчите, съдиите, спонсорите, сътрудниците и всички, които са свързани със събитието, са преди всичко. Готови сме да преместим шампионата за друга дата и ще проучим разновидностите ”, се споделя в заявката на формалния уебсайт на шампионата. Квалификациите на шампионата в Индиън Уелс трябваше да стартират през днешния ден.

Общият награден фонд на съревнованието е 18.5 млн. $. Победител в шампионата през 2019 година при мъжете стана Доминик Тийм от Австрия, а при дамите – Бианка Андрееску от Канада. Най-много победи в конкуренцията имат Роджър Федерер и Новак Джокович – по пет. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР