Престижната лондонска галерия Сърпентайн отваря врати за произведения на Кристо

...
Престижната лондонска галерия Сърпентайн отваря врати за произведения на Кристо
Коментари Харесай

Престижна лондонска галерия отваря врати за произведения на Кристо

Престижната лондонска изложба " Сърпентайн " отваря порти за творби на Кристо и брачната половинка му Жан-Клод от началото на кариерата им до през днешния ден. Това е следващото събитие към откриването на инсталацията „ Мастаба” в Лондон.

Когато при започване на 60-те години Кристо стъпва за първи път в Лондон, никой не си показва, че е допустимо 7506 варела да плуват в центъра на езерото Сърпентайн под формата на апаратура. Днес тя е реалност. И наподобява още по-впечатляваща и провокативна като се познава историята й. Разказва я една галерия.

Снимка: Reuters

„ Мастаба” притегля и предизвика. Особено привикналите със спокойствието на Хайд Парк. Езерото Сърпентайн към този момент трети ден има нов, друг живот. Кристо обаче си го е показал преди десетилетия.

Още през 58-ма година той стартира да употребява варели в работата си. Те са в основата на десетки съоръжения, които той осъществя в следствие дружно със брачната половинка си Жан-Клод, която умря през 2009 година Изложбата в галерията " Сърпентайн " наблюдава основаването им през миналите 60 години.

„ Мастаба” е с впечатляващите размери от 40 метра дължина, 30 метра ширина и 20 метра височина. Тя обаче наподобява мъничка спрямо плана на Кристо за Абу Даби.

Размерите на пирамидата му там би трябвало да надминават тези на Хеопсовата. Според плана инсталацията ще е построена от 410 хиляди варела.

Скиците и мини-моделите на инсталациите на Кристо и Жан-Клод са в галерията " Сърпентайн " до 9 септември.

Изложба е безвъзмездна и налична за всеки, а в галерията или пък на брега на езерото Сърпентайн може да се окажете до световноизвестни актьори, които минават изцяло тайно, с цел да погледнат „ Мастаба”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР