Престижната американска платформа DUST за "научно-фантастични филми, които те карат

...
Престижната американска платформа DUST за "научно-фантастични филми, които те карат
Коментари Харесай

БГ филм в престижна платформа за фантастика в САЩ - slava.bg

Престижната американска платформа DUST за "научно-фантастични филми, които те карат да се замислиш ", откупи правата за късометражния филм "Живи отблясъци " (Reflections Full of Life) на режисьорката Мариета Печанска. Каталогът на тази платформа е доста подбран, с над 2 милиона почитатели, и за пръв път включват в програмата си български филм.

„ Вярвам, че това е тъй като жанрът научна фантастика не е по този начин известен в новото българско кино. Именно по тази причина се веселя да споделя тази чудесна вест за българското кино и за българската научна фантастика “, споделя режисьорката.

Историята е за тийнейджърката Ким, която обича да се забавлява и да опитва в любовните връзки. В търсенето на същинска обич тя открива врата към друга действителност... В функциите са младите артисти Кристина Кулиш, Галин Найденов, Любомир Симеонов, Красимир Митов, Александър Кънев, Мария Сотирова, Димитър Николов.

Филмът към този момент е бил част от спортните стратегии на кинофестивалите „ Златна роза “, София Филм Фест и Inthepalace („ В Двореца “) преди 2 години. Създаден е с поддръжката на Община Варна.

В платформата ДЪСТ „ Живи отблясъци “ към този момент има над 35 000 гледания, както и вдъхновяващи комнетари от феновете. Може да се види онлайн. Освен него в платформата могат да се гледат и други завладяващи научно-фантастични заглавия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР