Престъпността е престъпност и криминалното деяние е такова, независимо кой

...
Престъпността е престъпност и криминалното деяние е такова, независимо кой
Коментари Харесай

Нинова се хвали с приети мерки за насилието над жени, но те са на първо четене от 9 месеца

Престъпността е престъпност и престъпното действие е такова, без значение кой го прави. Нека не го разделяме на едно или друго, по етнически симптом. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, отговаряйки на въпрос какво прави партията ѝ по две тематики – ромската престъпност и вихрещото се в България принуждение над дами. Екшън проектът е да почне да се ползва законът подобен, какъвто е, а нашата работа като законодатели е да увеличим наказванията, добави тя.
Оставаме срещу ратификацията на Истанбулската спогодба, поради третия пол и джендър идеологията. За всички ограничения за отбрана на дами и деца сме и подсещам, че към този момент внесохме в Народното събрание промени, които към този момент бяха признати от Народното събрание, увери Нинова.
Припомняме, че в действителност измененията, за които приказва Нинова, бяха признати с доста огромно болшинство през април предходната година на първо четене и оттогава по този законопроект не се случва безусловно нищо. За сметка на това в Наказателния кодекс започнаха промени по самодейност на ГЕРБ, които също минаха единствено на първо четене – през ноември предходната година, и оттогава още няма придвижване и по тях.
Конкретика
Заради ромската интеграция, Нинова и сътрудниците ѝ в действителност оповестиха няколко оферти, които имат намерение да внесат. Първата мярка – фокус върху образованието, което беше несъмнено от водача на социалистите като дълготрайна цел. Според нея тактиката да се търсят и водят деца в учебно заведение не работела, тъй като не нападна повода. Затова Българска социалистическа партия желае преразглеждане на делегираните бюджети – защото правилото „ парите следват ученика “ кара шефовете да водят по лист деца, които в действителност не учат, с цел да си спасят учебното заведение.
Другата мярка, която Българска социалистическа партия предлага, е да се стопират всички обществени помощи на фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение до 16-годишна възраст.
Третата мярка е да има по-тежки санкции за хора, които живеят на брачен начала с деца. Сега може да има публично неодобрение и санкция при такива случаи, а това не е задоволително, акцентира Нинова. Време е да спрем да приказваме, а да пристъпим към дейности, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР