Престъпниците не подават особено точни данъчни декларации (каква изненада!) и

...
Престъпниците не подават особено точни данъчни декларации (каква изненада!) и
Коментари Харесай

4-мата най-богати престъпници в историята

Престъпниците не подават изключително точни данъчни заявления (каква изненада!) и по тази причина данните за благосъстоянието им са приблизителни. Все отново умерено можем да кажем, че тези на върха на пирамидата са разполагали с невъобразими суми. От Entrepreneur са изготвили ранглиста на най-заможните персони в историята на престъпния свят.

4. Хоакин “Ел Чапо” Гузман -14 милиарда $

Високият едвам 167 см водач на картeла Синалоа, Ел Чапо, бе огромен в незаконния свят, като медиите не спираха да отразяват отмъстителните му убийства, секрети тунели за трафик на опиати и бягства от пандиза. Всичко завърши със залавянето на Гузман през 2016 година, за което роля имаше и щатският артист Шон Пен, който снимаше документален филм за него.

3. Томас Блъд - 32 милиарда $

През 1671 година роденият в Ирландия полковник Блъд, който преди този момент се е сприятелява със чиновниците на Tower of London представяйки се за духовник, атакува пазача на кралската корона и бяга с нея, само че е хванат доста бързо. Той е един от най-заможните нарушители в историята. Крал Чарлз Втори е толкоз впечатлен от дързостта му, че го помилва и даже му дава земи в Ирландия.

2. Амадо Карийо Фуентес - 39 милиарда $

След като убивa шефа си и завладява мексиканския наркокартел Хуарез, “Властелинът на небето” съумява да натрупа цяло положение, с помощта на флотa си от пренасящи опиати самолети. В последна сметка той е убит от своята параноя, а не от управляващите. Фуентес умира през 1997 година по време на пластична интервенция за промяна на самоличността му. A лекарите виновни за гибелта му след време са открити мъртви във варели, напълнени с бетон.

1. Пабло Ескобар - 122 милиарда $

Престъпната империя на Ескобар бе голяма. В пика си колумбийският наркобарон е внасял близо 80% от кокаина в Съединени американски щати. Краят на Ескобар идва през 1993 година, когато е убит на покрив в Меделин, до момента в който се пробва да избяга от полицията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР