Престъпните семейни кланове стават все по-голям проблем за Германия. Полицията

...
Престъпните семейни кланове стават все по-голям проблем за Германия. Полицията
Коментари Харесай

Скоро в Германия ще се лее кръв заради бежанците и семейните им кланове

Престъпните фамилни кланове стават все по-голям проблем за Германия. Полицията приказва за изостряща се конкурентна борба сред по-старите арабско-ливански кланове и новопристигнали сирийци и иракчани. Това написа Дойче Веле в собствен разбор.

Нова арабска мафия вилнее в Германия

Президентът на Федералната престъпна работа на Германия Холгер Мюнх неотдавна прикани да се следят по-внимателно деянията на кланова престъпност. В към една трета от следствените дейности, водени против незаконни арабски кланове, са забъркани и мигранти, съобщи Мюнх.

Опитът с всеобщата миграция на ливанци от 1970-те години насам демонстрира, че „ не би трябвало да оставяме сходни развития без наблюдаване. Мисля, че това е огромната поука, която би трябвало да извлечем от случилото се през последните 30 години “, уточни Мюнх в предаване за малкия екран АРД.

След ливанските - сирийски и иракски кланове
Експертите не изключат опцията в бъдеще да се стигне до тежки стълкновения сред старите одобрени кланове и новите незаконни групи, в това число и заради това, че някои от новодошлите разполагат с същински военен опит.

Според информация на ARD, главно става въпрос за мигранти, пристигнали в Германия през последните години от Сирия и Ирак.

В същото предаване шефът на полицията в град Есен Франк Рихтер показа наблюдения за това по какъв начин новопристигнали мигранти към този момент стартират да се конкурират и да слагат под напън старите арабско-ливански незаконни групировки.

Докато новопристигналите иракчани дълго време работили като елементарни куриери в търговията с опиати и били подчинени на старите кланове, в този момент към този момент се следили обособени техни групировки, които се опитвали да изземат „ бизнеса "

В столицата Берлин на управляващите са известни към 20 огромни фамилни клана, от които 7-8 са доста интензивно забъркани в незаконната активност. „ Става въпрос за няколко хиляди души “, посочи вътрешният сенатор на Берлин Андреас Гайзел.

350 арестувани в Северен Рейн-Вестфалия
От началото на годината единствено в провинция Северен Рейн-Вестфалия полицията е провела 720 интервенции против незаконни кланови структури, претърсени са били 860 обекта, излиза наяве от отговор на вътрешното министерство по питане на вестник „ Райнише Пост “.

Проверени са били повече от 26 000 души, от които 19 200 единствено през тази година. Били са регистрирани над 10 хиляди закононарушения и нарушавания на публичния ред и са били арестувани 350 индивида, излиза наяве още от документа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР