Престъпна група се била внедрила в британските правителствени служби и

...
Престъпна група се била внедрила в британските правителствени служби и
Коментари Харесай

Британски данъчни мълчали за източването на 8 милиарда лири, финансирали Ал-Кайда

Престъпна група се била внедрила в английските държавни служби и в продължение на години е източила 8 милиарда лири, от които десетки милиони са били преведени по сметки на Осама бин Ладен и неговата терористична формация Ал-Кайда, предава английският вестник " Таймс ", цитирайки свое следствие.

Информацията е пристигнала от тайните служби на острова, които са разкрили, че Кралската данъчна работа в действителност е знаела за незаконната скица, само че си е мълчала.

Престъпната мрежа е била формирана от английски жители от азиатски генезис, които са оперирали от Лондон, Бирмингам, Бъкингамшайър, Шотландия и Северозападна Англия. В продължение на 20 години те са източвали Данък добавена стойност и са ползвали други данъчни, застрахователни, кредитни и ипотечни измами.
 Раждането на ислямския тероризъм. Част II: Как се радикализират хората  Раждането на ислямския тероризъм. Част I: Вината на Запада  Когато самите араби желаят да опазят Европа от себе си
Мафиотите са имали връзка с терористичните офанзиви в лондонското метро, където починаха 52 души на 7 юли 2005 година Според проверяващите служби, те са изпратили 1% от облагите си - 80 милиона английски лири - на Ал-Кайда в Пакистан и Афганистан, които са употребявани за действието на религиозни учебни заведения, подготвителни лагери и други терористични интензивности. Откраднатата сума е повече от годишния бюджет на английските секрети служби. Това обаче са единствено 8-те милиарда, които е потвърдено, че са откраднати от британците от азиатски генезис. Не е ясно какъв брой е действителната сума.

Данъчните управляващи в страната са следели групата 2 години преди офанзивите в Лондон, само че не създали нищо. Към момента обаче водачите на незаконната организация са избягали в Близкия изток и не могат да бъдат открити. Докато са били дейни, те са си купували " Ферари " -та, скъпи парцели и са били близки до тогавашния министър председател Тони Блеър, сочи следствието на " Таймс ".

Те са били внедрени в Кралските пощи и други държавни служби, с цел да издават подправени персонални карти и да прикриват следите си. Въпреки това внедряването в самата незаконна група се оказало толкоз мъчно, че тайните служби трябвало да прикрепят камера за куче, което да може да снима вътре в една от фабриките на незаконната група, с цел да се разбере какъв брой хора работят вътре.

Данъчни инспектори разкриват, че им било подредено от началниците им да не споделят информацията си с тайните служби и съда. Един от тях даже прибавя, че обосновката за това била да се опази поверителността на данъчните заявления на един от незаконните босове. На други било изтъквано, че службата няма задоволително запаси, с цел да поеме случая.

Някои от участниците в незаконната скица към този момент са наказани, само че до момента за случая, който е прочут на данъчните от 1995 година, не се е разчуло, нито пък самоличностите им могат да бъдат разкрити пред обществеността заради заповеди на съда.

Известният ислямски просветител Абу Хамза, който по-късно се прочу с това, че набира младежи в Англия да се причислят към Ал-Кайда, е почнал работа в незаконния профсъюз в края на 1990-те години. Там той също е набирал мюсюлмани за незаконните действия.

Според проверяващите, голям брой членове на незаконната група са работели в мозъчни тръстове, бизнес конгреси и партийни структури на ръководещата тогава Лейбъристка партия. Те са дарили хиляди лири на партията, а някои членове на синдиката са си комуникирали персонално с премиера Тони Блеър по време на войната в Ирак.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР