Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП

...
Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП
Коментари Харесай

Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП във Враца

Престъпна група с присъединяване на юрист са разкрили от ГДБОП и Спецпрокуратурата , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Това описаха Сийка Милева - представител на основния прокурор Иван Гешев, Димитър Петров - началник на Специализираната прокуратура, Николай Димитров - наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за битка с проведената престъпност. Неутрализирането на групата е станало на 05 март 2020 година при спецоперация в област Враца.

Престъпната група се занимавали с друг тип измами - настаняване на възрастни хора в старешки домове, споразумяване на дипломи от университети, подправяне на документи и други . Четирима от участниците в групата са задържани.

В групата е взела участие настояща адвокатка от Враца, нейната щерка, която се е представяла за юрист, и двама мъже, които са осъждани за разнообразни типове измами.

" Единият участник от групата се преобразявал в разнообразни функции - на студент, шеф на старешки дом, учител в университет, помощник, прокурор . Участниците в групата казвали на потърпевшите лица, че могат да уредят всевъзможни услуги и надлежно желали пари за тези прислужници, които в никакъв случай не правили ", съобщи прокурор Милева.

При претърсванията в жилищата на участниците в групата са открити голям брой печати на всевъзможни институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи , голям брой оръжия и муниции, наркотично субстанции подготвени за разпространяване самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация посредством дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предопределена за произвеждане на монети от един български лев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР