Престъпна група, занимаваща се със застрахователни измами, е плащала на

...
Престъпна група, занимаваща се със застрахователни измами, е плащала на
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, осакатявала хора с цел застрахователни измами в Италия

Престъпна група, занимаваща се със застрахователни измами, е плащала на хора в Сицилия, с цел да им бъдат чупени крака и след това да се показват за жертви на пътнотранспортни катастрофи, оповестиха две италиански полицейски служби, представени от ДПА.

Арестувани са 42 души, забъркани в измамата, възлизаща на над 1,6 милиона евро. При интервенцията са конфискувани активи на стойност 500 000 евро.

Въвлечени в измамата са били над 50 души - наркомани, алкохолици, хора с умствени увреждания и извънредно небогати, някои от които са получавали трайни увреждания. Престъпниците са им чупили костите с тежести за фитнес уреди. Те са получавали дребни подаяния от порядъка на 1000 евро за крайник и 500 евро за ръка, а нарушителите са получавали лъвския къс от компенсациите. В схемата са взели участие също по този начин лекари и юрист.

Застрахователните измами с коли от дълго време са проблем в Италия и това води до по-високи разноски за потребителите. По публични данни застрахователните награди в Италия са доста по-високи от тези в други огромни европейски страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР