Престъпна група, която е изнудвала бизнесмен с мащабна дейност, включително

...
Престъпна група, която е изнудвала бизнесмен с мащабна дейност, включително
Коментари Харесай

Разкрита е престъпна група, опитала да присвои бизнес на бизнесмен

Престъпна група, която е изнудвала предприемач с огромна активност, в това число и в чужбина и пробвала се да присвои целия му бизнес, е била обезвредена при взаимни дейности на Специализираната прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата.

В известието се споделя, че шестимата упрекнати са употребявали закани, а посредством подправени документи трансферирали на свое име парцели и парични средства.

Задържаните при интервенцията са притегли към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, основана за приемане на приходи посредством изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни покупко-продажби и за пране на пари в огромни размери. Събраните досега доказателства сочели, че нарушителите са работили от януари 2017 година

 Част от откритите при претърсванията полезности
© Специализирана прокуратура

Част от откритите при претърсванията полезности

При осъществените претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори са открити и конфискувани движимости за милиони левове, предмет на незаконната и активност. В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с нумизматична стойност), чийто еквивалент по предварителна оценка надвишава 4 милиона лв..

В трета касета са открити 565 000 евро в брой. Иззети са шест първокласни автомобила, за които също има данни, че са добити посредством незаконна активност. Събрани са и голям брой доказателства за дейности по изпиране на пари, както и потребление на неистинен документи, настояват от прокуратурата.

На трима от участниците са избрани парични гаранции от по 150 000 лв.. На другите трима е наложено прокурорско задържане до 72 часа, следва да се реши дали за всеки от тях да бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР