Престъпленията, мотивирани от расизъм, да се наказват по-строго. Това е

...
Престъпленията, мотивирани от расизъм, да се наказват по-строго. Това е
Коментари Харесай

Съветът на Европа: България трябва да наказва по-строго престъпленията, мотивирани от расизъм

Престъпленията, стимулирани от расизъм, да се санкционират по-строго. Това е декларирала комисарят по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович след петдневно посещаване у нас.

Според нея страната ни би трябвало да направи повече за използването на решенията на Европейския съд по правата на индивида, изключително при наложително изселване на хора от малцинствата. Това излиза наяве от известието на съвета на Европа.

Миятович напомня случая в с. Войводиново от пролетта, когато след антиромски митинги към 200 души напуснаха домовете си поради боязън от разпра. Протестите започнаха откакто двама братя пребиха военнослужещ. Впоследствие те бяха наказани условно.

И сега в Наказателен кодекс е записано, че расисткият претекст е квалифициращо събитие, т.е. постанова се по-тежко наказване. Това обаче важи единствено за избрани закононарушения като ликвидиране да вземем за пример.

Дори и сходно нещо да се запише в законодателството, това няма да е задоволително, излиза наяве от думите на Миятович. Тя показва, че сега има наказания против езика на омразата, само че те не се ползват, в това време високопоставени политици постоянно си служат с сходна изразителност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР