Престъпления от омраза (“hate crime”) във Великобритания наричат онези деяния,

...
Престъпления от омраза (“hate crime”) във Великобритания наричат онези деяния,
Коментари Харесай

“Отрова” срещу чужденците на Острова

Престъпления от ненавист (“hate crime”) във Англия назовават тези действия, които са подбудени от неприязън или предубеждения по отношение на етническия генезис, религията, пола, половата ориентировка или съществуването на някакъв кусур у индивида.

Официалните статистики сочат, че броят на закононарушенията от ненавист доста се е увеличил през последните години. Според вътрешното министерство, сред 1 април 2015 и 31 март 2016 те са нарастнали с 19% по отношение на същия интервал година по-рано. 

След референдума за овакантяване на Европейски Съюз става по-зле. Огромно повишаване на престъпленията против етнически малцинства и чужденци бе записано непосредствено  преди и след референдума предишният юни. Според наблюдаващи на Организация на обединените нации това се дължи главно на „ разединяващата, антимигрантска и ксенофобска реторика” на последователите на Брекзита, както и на най-вече негативния облик, който английските медии рисуват на етническите малцинства, имигрантите, претендентите за леговище и бежанците.

В собствен отчет парламентарна комисия с представители на различни партии обвини правителството в Лондон, че по време на дебатите за Брекзита умишлено е подклаждало „ отровни” настроения против мигрантите. 62% от всички мигранти от второ потомство – т.е. такива, което са родени във Англия – имат чувството, че след референдума Англия е станала по-нетолерантна, се споделя още в отчета.
Говорител на Комисията по проблемите на равноправието и човешките права съобщи: „ Расизмът и омразата нямат място в модерна Англия. Нуждаем се от по-сурови санкции, с цел да сплашваме причинителите. Трябва и по-добре да вникваме в това, което провокира закононарушенията на омразата, с цел да можем да ги осуетяваме. Нуждаем се и от сигурни доказателства, че тези тактики ще се окажат ефикасни”.

(Със съкращения)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР