Престъплението по член чл.203, ал.1, във връзка с чл. 201,

...
Престъплението по член чл.203, ал.1, във връзка с чл. 201,
Коментари Харесай

Зърнен Бос На Съд За Колосална Схема!

Престъплението по член чл.203, ал.1, по отношение на член 201, ал.1 от Наказателен кодекс, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години.

През интервала от 4 юли до 3 октомври 2014 година в Провадия и във Варна, в качеството си на длъжностно лице, ръководещ и представляващ „ Тинком Инвест ” ЕООД - Варна, подсъдимият е присвоил зърното на 7 аграрни производители, кооперации и юридически лица, като пострадал от закононарушението му е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия. Така учебното заведение било насила да понижи разноските за храна и карти за пътешестване на учениците си, а образователният развой бил усложнен.

В хода на следствието несъмнено било открито, че през този интервал Тинко сключил контракти със ощетените производители на зърно да съхранява създадената от тях продукция в зърнобазата на компанията си в Провадия. По своята правна природа това са контракти за влог на движими движимости – зърно.

По контракт предприемачът поел обвързване да съхранява, да пази с грижата на добър собственик вложеното за предпазване зърно на вложителите и да им го върне при поискване от тяхна страна. По тези контракти вложителите плащали заплащане за съхранението на продукцията им.

Вместо да извърши поетите с тези контракти отговорности, Тинко незаконно, без знанието и единодушието на вложителите, се разпоредил със стоката, намираща се в негова фактическа власт. Той продал вложената за предпазване земеделска продукция на вложителите от името на личните си компании „ Тинком инвест “ ЕООД и „ Агро Тинком “ ЕООД.

Към момента на осъществяване на присвояванията на зърното на вложителите Тинко е бил обвиняем по дело за данъчно закононарушение в изключително огромни размери, по което е бил приет за отговорен. С присвоената непозната продукция, която продал, той погасявал отговорностите на личните си компании към Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, лизингови компании, разноски за превоз и вноски по заеми.

Всичко това сочи извънредно висока степен на социална заплаха на действието му, което и обуславя квалификацията на закононарушението и като изключително тежък случай. Спрямо подсъдимия предприемач е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ от 20 000 лв..

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР