Престъпление и изкупление в живота на Стефан Чолаков. През 1997

...
Престъпление и изкупление в живота на Стефан Чолаков. През 1997
Коментари Харесай

Стефан Чолаков: Повече от 6 месеца ми трябваха за банковия обир от 181 милиона лева

Престъпление и възмездие в живота на Стефан Чолаков. През 1997 година списание Тайм го афишира за най-младия банков обирджия. Тогава той е на 22 и без принуждение и оръжие източва над 180 милиона лв.. Защо през днешния ден, 21 години по-късно, той основава хранителни банки, с цел да храни бедните.

"Повече от 6 месеца лиши подготовката на банковия грабеж за 181 милиона лв.. доста пари са нужни за подготовката на такава "афера ", споделя Стефан Чолаков. "В момента, в който взех парите, потеглих за Съединени американски щати. Минах границата с Гърция незаконно с камион. В Гърция видях български вестник, прочетох, че са задържали брат ми и мой другар, който тогава ме возеше. Това нещо ме накара да се спра и да се замисля.

Тези две момчета нямаха нищо общо с аферата. Разбрах, че някой непосредствен се е обадил. Разговарях с татко ми и той ми сподели, че е по-добре да се върна и да оправя нещата, да върна парите на банката, с цел да не страдат непознати хора за моите неточности. Върнах парите, възвърнах и лихвата. Две години и половина бях в следствения арест. Осъдиха ме, само че не лежах в пандиза ", спомня си той.

"Разбрах, че татко ми ме е предал, откакто се върнах. Не приказвах с него шест месеца. Един ден пристигна в ареста и ми сподели: "Аз се обадих, тъй като те обичам. Знаех, че в случай че избягаш, отсам нататъка си дезертьор. Никога няма да мога да те прегърна, да те видя. Губя те вечно. "

Историята на Стефан Чолаков продължава в идващия брой на Папараци.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР