Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че в началото на

...
Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че в началото на
Коментари Харесай

Варненският съд остави в ареста братята, разследвани за търговия с чай за пушене


Пресслужбата на Варненския апелативен съд напомня, че при започване на юли при претършуване в автомобила и в дома на Сергей били открити и конфискувани 65,50 грама чай за пушене. 41-годишният мъж се прибирал в Разград откакто заредил с наркотични субстанции, когато бил спрян за инспекция от полицията. В икономически постройки, където живеел брат му – 31- годишният Юлиян, полицията разкрила и иззела близо 31 грама чай за пушене и над 8000 лв..

Прокуратурата, която настоя за удостоверение на първичния арест уточни, че досъдебното произвеждане против двамата наркоразпространители било формирано още през април. Установено било, че всеки от тях работи самичък за себе си, само че и двамата разпространявали чай за пушене, който при приложимост бил рисков за здравето на хората.

Въззивната апелативна инстанция през днешния ден откри, че вярно и законосъобразно Разградският областен съд е приел, че събраните в хода следствените дейности доказателства, гласните свидетелства и другите материали обосновават догатката, че всеки един от двамата братя е съпричастен към действията, за които са привлечени като обвинени. Придобиването, държането и разпространяването на неразрешени от закона субстанции е тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв..

Както Сергей, по този начин и брат му Юлиян имат правосъдно минало. Братята са били  съдени за умишлени незаконни действия, в това число и за наркопрестъпления. От приложената по делото характеристична информация на Юлиян е видно, че по друго досъдебно произвеждане се укривал от органите на следствието и е бил разгласен за общодържавно търсене. Сергей е бил осъждан 5 пъти с влезнали в действие присъди. Преценката на тези обстоятелства води и Варненския апелативен съд до извода, че в случай че търпят по-леки ограничения за процесуална насила, всеки един от двамата обвинени може да се укрие, с цел да избегне правораздаване или да извърши закононарушение като се опита да повлияе върху очевидци на следствието.

Определенията, с които Апелативен съд – Варна удостовери първичния арест на Юлиян и на Сергей М., разследвани за придобиване, държане и разпространяване на наркотични вещества  са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР