Пресслужбата на украинското президентство съобщи, че Петро Порошенко подписал приет

...
Пресслужбата на украинското президентство съобщи, че Петро Порошенко подписал приет
Коментари Харесай

Порошенко опростил дълговете на отбранителните предприятия пред Русия

Пресслужбата на украинското президентство заяви, че Петро Порошенко подписал признат от Радата закон, освобождаващ предприятията от ВПК, участващи в държавния тръст „ Укроборонпром”, от погашение на задължения пред компании от Русия (учасників Державного концерну " Укроборонпром " перед державою-агресором та/або державою окупантом та забезпечення їх стабільного розвитку).

Документът не разрешава насилственото осъществяване на решенията на задгранични съдилища по осъществяване на отговорности, където кредитори са съветски компании или техни дъщерни компании, а длъжници са предприятия от украинския ВПК, импортирани в листата на стратегическите обекти.

Според създателите на законопроекта, размерът на отговорностите по разтрогнати контракти в областта на военнотехническото съдействие (ВТС) с Русия, в това число лихвите, възлиза на 145 млн $.

В състава на концерна „ Укроборонпром” влизат над 130 предприятия. През 2014 година Украйна приключи експорта в Русия на артикули с военно и двойно предопределение, а през идната година разтрогна съглашението в региона на ВТС. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР