Пресслужбата на съда припомня, че полякът бе задържан с Европейска

...
Пресслужбата на съда припомня, че полякът бе задържан с Европейска
Коментари Харесай

Отказахме на Полша екстрадиция на сводник, искал да е зад решетките във Варна

Пресслужбата на съда напомня, че полякът бе арестуван с Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от Окръжен съд - Варшава. Компетентните управляващи в Република Полша упорстваха за предаването на своя съотечественик, с цел да изтърпи наказването по наложената му ефикасна присъда за закононарушения, осъществени през 2005 и 2006 година. Полският съд е признал виновността му по тази причина, че с други лица и с приложимост на мощ и закани склонявали дами към проституция, както и за обир.

Днес полякът изиска от българския съд да откаже екстрадицията в родината му и да му разреши да търпи наложеното му наказване в български затвор. Основният му мотив е, че фамилията и околните му са тук, няма да прекъсва връзките си с тях и те ще могат да го посещават.

За да откаже предаването му на полските управляващи, през днешния ден Варненският апелативен съд се стимулира, че Пиелах е жител на страна - членка на Европейски Съюз и той, както и фамилията му се употребява с приетата независимост на придвижване в границите на съюза. Съдът одобри писмени доказателства, които свидетелстват за трайната му интеграция в българското общество и разпита арестуваният с ЕЗА поляк. 

Той живее от близо 2 години в с.Оброчище, Добричка област със своето семейство и е в развой на придобиване на собствен личен дом. Детето му посещава българско образователно заведение. Семейството има записана компания в България и развива икономическа активност, с която се устоя и заявява приходите си пред българските управляващи.
Като реши събраните гласни и писмени доказателства, през днешния ден Варненският апелативен съд откри, че Томас Пиелах със своето семейство е основал в действителност и стопански връзки в България, които биха нараснали в забележителна степен възможностите му за обществена реализация след изтърпяването на наказването, наложено му от полския съд. Възможността да бъде посещаван в пандиза от околните си родственици изхожда от правото му по член 8 от ЕКПЧОС.

Апелативният съд във Варна удостовери мярката му за неотклонение " задържане под стража ". Решението на апелативната инстанция ще бъде върнато на Оценка за съвместимост - Добрич, с цел да приспособява полската присъда към българския Наказателен кодекс и да приведе в осъществяване остатъка от наказването в размер на 2 години 4 месеца и 1 ден, което Томас Пиелах ще търпи в Затвора Варна.

Решението на Варненския апелативен съд, с което отхвърляме да екстрадираме в Полша техния сънвародник и одобряваме той да изтърпи наказването си в България е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР