Пресслужбата на германския канцлер Ангела Меркел направи кратко изявление след

...
Пресслужбата на германския канцлер Ангела Меркел направи кратко изявление след
Коментари Харесай

Меркел не коментира дата за старт на преговори за влизане на Северна Македония в ЕС

Пресслужбата на немския канцлер Ангела Меркел направи малко изказване след срещата с македонския министър председател Зоран Заев в Берлин, съобщи БГНЕС.
Меркел и Заев разискаха двустранните връзки, като акцентът беше подложен върху " въпросите на външната и европейската политика ".
В изказването не се показва позицията на Меркел по отношение на упованията на държавното управление на Северна Македония да се дефинира дата за започване на договаряния на страната за присъединение към Европейския съюз, заяви МИА.
„ Германия, дружно с Франция, си слагат за цел укрепването на стабилността на Балканския район. Важна стъпка към това беше решаването на разногласието за името " Македония ". Под егидата на Организация на обединените нации балканската страна се преименува на 12 февруари 2019 година в „ Северна Македония ”, което постави завършек на разногласието за името с Гърция, траял от 1991 година до в този момент. През април министър председателят Зоран Заев взе участие в среща за Западните Балкани, проведена от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Емануел Макрон, се споделя в изказване на канцеларията на немския канцлер Ангела Меркел след 40-минутната среща с премиера на Северна Македония Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР