Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че при полицейска

...
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че при полицейска
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на обвиняем за наркоразпространение


Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че при полицейска акция на 18 април тази година, органите на реда претърсили 11 адреса и коли. Иззети били над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни. Част от течния опиат, бил подложен в спринцовки, като субстанцията известна като масло от марихуана, била извлечена по непозната до този миг технология. При интервенцията иззели огромна сума пари. Като обвинени тогава били привлечени 63-годишният Руси Д., 40-годишният му наследник Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Според повдигнатите обвинявания петимата сами и в съучастничество като съизвършители без позволение държали за разпространяване разнообразни високорискови наркотични субстанции. Това е тежко, съзнателно закононарушение, което се санкционира от закона с " отнемане от независимост " от 2 до 8 години и санкция от 5хил. до 20 хиляди лева Припомняме, че Стоян и татко му Руси Д. имат висящо дело пред Специализирания углавен съд за същото закононарушение.

Защитата на обвинения се базира на съдебномедицинска експертиза, която е открила диагнозата, тежкото здравословно положение на обвинения и нуждата от уред, който да разреши на арестуваното лице да спи през нощта. Близо 3 месеца Стоян е бил настанен в затворническа болница, само че от скоро е върнат в следствения арест във Варна. Според юристите на обвинения апаратурата не била в редовност и животът му бил в заплаха.

Днес съставът на Апелативен съд – Варна уточни в своето определение, че по делото няма доказателства за развален или неработещ уред, с който обвиненият може да нощува умерено. Съдът обаче указа на прокуратурата да предприеме нужните дейности, с цел да ревизира изказванията на отбраната и в случай че е належащо да се вземат съответни ограничения. Въззивната апелативна инстанция удостовери изводите на първоинстанционния съд, че в сегашния миг няма обстоятелства и условия, които да постановат изменение на мярката за неотклонение на обвинения.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Стоян Д., притеглен като обвинен дружно с други 4 лица по тази причина, че самичък и в съучастничество като съучастник държал за разпространяване разнообразни неразрешени от закона субстанции е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР