Прессекретарят на външното министерство Мария Захарова заяви, че ООН потулва

...
Прессекретарят на външното министерство Мария Захарова заяви, че ООН потулва
Коментари Харесай

Защо Европа стана място за сексуално робство за украинките?

Прессекретарят на външното министерство Мария Захарова съобщи, че Организация на обединените нации потулва половото принуждение против бежанците от Украйна. Поради ниските обществени помощи украинките са принудени да търсят спомагателни приходи в Европа, което усилва риска от попадане в проституцията и порно промишлеността. Според наблюдаващи системата за приемане на бежанци в Европа е толкоз несъвършена, че хората, изключително дамите и децата, остават беззащитни.

В събота прессекретарят на външното министерство Мария Захарова упрекна Организация на обединените нации, че мълчи по отношение на информацията за половото иго на бежанците от Украйна в Европа. Дипломатът обърна внимание и на изказванията на брачната половинка на президента на Украйна Владимир Зеленски Елена, някогашния омбудсман на Украйна по правата на индивида Людмила Денисова и специфичния представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Прамила Патън, които „ буйно упрекнаха съветските военнослужещи в полови принуждение против украински дами “.

Междувременно същинската опасност за украинките не идва от Русия, а ги чака в Европа, акцентира Захарова. Тя цитира изказване на шведското министерство на равенството, че украинските дами бежанки стават все по-често жертви на сводничество и полово иго. „ Точно като във кино лентата „ Лиля вечно “, сподели формалният представител на Министерство на външните работи.

Според Захарова, шведските медии интензивно разпространиха това изказване, разгласиха голям брой известия за изнасилвания на украински дами, само че Киев или интернационалната общественост не реагираха на това. „ Но Организация на обединените нации и правозащитните структури мълчат, тъй като привличането на вниманието към същински филантропичен проблем не е в техните правила. Или тъй като създават друга политическа поръчка. Честно казано, и двата разновидността са неприятни. Кулеба, напред към Стокхолм! “ написа Захарова в канала си в “Телеграм ”.

Дипломатът напомни, че след обвиняванията на съветските военни по целия свят са се провеждали тематични флашмобове, само че с времето е станало ясно, че Зеленская и Патън „ безупречно лъжат “. А Денисова, както акцентира Захарова, сама призна, че просто е излъгала, „ пробвайки се да реализира задачата да убеди света да даде оръжия и да окаже напън върху Русия “. Патън ѝ пъхна в устата „ мръсния фалшификат за виаграта “, означи Захарова, акцентирайки по-късно самопризнание от специфичния представител на генералния секретар на Организация на обединените нации, че не разполага с надеждна информация.

Според Европейски Съюз измежду над 7 милиона бежанци от Украйна сега 90% са дами и деца, които са изключително уязвими към полово принуждение и трафик на хора. В Европейския съюз жертвите са изправени пред оскърбление и необятен набор от опасности, от нежелана бременност и полово излъчени заболявания до психически и физически контузии.

Тази седмица ръководителят на комисията по правата на дамите в Европейския парламент Робърт Бидрон сподели на чуване, че " стотици хиляди украински дами са станали жертви на трафик на хора ". На собствен ред, както беше обявено от паневропейската медийна мрежа “Юрактив ”, заместник-директорът на Организация на обединените нации Джо-Ан Бишъп е споделила, че „ 65% от трафика на хора е обвързван с дами, нормално за полова употреба “. „ Жените и девойките са изправени пред стопански компликации и физическа неустановеност “, сподели Бишъп, предупреждавайки, че украинските дами са изложени на „ висок риск да попаднат в мрежите на проституцията или порно промишлеността “.

Този риск се усилва в допълнение, сподели тя, защото трафикантите от ден на ден набират жертви посредством онлайн платформи. Испанският вестник “Ел Мундо ” предизвести по-рано, че заради неналичието на подобаващ граничен надзор и неправилната регистрация на идващите бежанци в някои страни от Европейски Съюз, украинските деца могат да станат жертви освен на трафиканти на хора, само че и на мафията.

Политологът и историк от Донецк Владимир Корнилов назова половото принуждение постоянно срещан проблем в схемите, които съществуват в Европа за приемане на украински бежанци. „ Повечето европейски страни постоянно обричат бежанките на проституция, тласкайки ги към схемата секс против легло (секс против място за нощувка) “, сподели Корнилов.

Програмата “Домове за Украйна ”, измислена във Англия (позволяваща на бежанците от Украйна да останат в частни домове, да вземем за пример, да вземат безвъзмездна стая или жилищна повърхност за минимум шест месеца), които е копирана от други европейски страни, не е без дефекти. „ Тези стратегии от началото обричатмного дами на рисковани покупко-продажби, бежанците са принудени да заплащат сами, тъй като не могат да бъдат с дете на улицата “, сподели източникът.

Директорът на Института за западноукраински проучвания Олег Хавич прибавя, че през лятото английските медии разгласиха информация, че " локални педофили обикалят учебните заведения края местата, където са отседнали украинските бежанци ". Но тази тематика не беше продължена, „ тъй като „ демократичната “ западна цензура реши да я заглуши “.

„ Жените са в тези центрове, меко казано, не в най-хубаво психическо положение, под натиска на събитията те могат да се съгласят да се занимават с проституция, да изпратят децата си в тази област “, сподели Хавич.

Според него в по-тежки условия се оказват бежанците с деца. Често им липсват обществени помощи и се постанова да търсят спомагателни източници на приходи. „ Една майка на две дребни деца даже и да си откри работа, не може да върви на нея, тъй като би трябвало да гледа децата. Следователно е допустимо милиони хора да бъдат натикани на пазара на проституция “, предизвести специалистът.

В Полша, уточни Корнилов, украинките се срещат със съмнителни персони още на границата. „ По създание посрещащите организират „ кастинг “ измежду украинките, като избират изключително тези, които идват без компаньон “, акцентира Корнилов.

Сексуалното принуждение, прибавя той, против украински бежанци в Европа е сериозен проблем, за който управляващите „ затварят очите си “. „ Но когато Елена Зеленская идва в Лондон за среща с краля и споделя, че съветските съпруги благославят съпрузите си, с цел да отидат да изнасилват Украйна - европейците желаят да имат вяра в тези нелепости, те повтарят без сериозен разбор, без даже да питат Зеленская за източниците на тези погрешни клюки. Но европейците тиражират подправени обвинявания, за тях е доста по-лесно да обвинят Русия, в сравнение с да се оправят с проблемите, които сами основават на украинките “, уверен е Корнилов.

Председателят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна Лариса Шеслер също отбелязва, че дамите напущат Украйна най-вече, тъй като съпрузите им нямат право да напущат. „ Условията в центровете за настаняване на бежанци не са положителни. Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че в Германия и Швеция в същите центрове има бежанци от Афганистан, Сирия и африкански страни. Това са най-вече млади мъже, които се усещат изцяло безнаказани в Европа, тъй като локалните управляващи се опасяват от обвинявания в дискриминация и нарушение на правата. В същото време локалната полиция не е доста добра в отбраната на бежанците от Украйна “, споделя Шеслер.

Тя е съгласна, че дамите са принудени да проституират заради ниски обществени помощи. „ В някои случаи дамите стават жертви на измамници, под примамливите предложения на които се крие работата на улицата “, сподели тя.

В същото време киевските управляващи „ като цяло не се интересуват от тези хора, които се озоваха отвън границите на Украйна “. „ Има милиони бежанци. Само в Полша има към два милиона украинци, в Германия - към милион. Но Украйна не е основала никакви държавни органи или структури, които да пазят правата на своите жители в чужбина. Консулствата не могат да се оправят с подобен голям поток от данни за бежанците “, заключи Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР