Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отрече

...
Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отрече
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Глупости, Русия не се готви да напада Украйна

Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отхвърли информациите, че Русия може да нахлуе на територията на Украйна, с цел да получи достъп до вода за Крим.

" Това е безспорна нелепост. Това е, за жалост, изкуствена ескалация на антируската нервност в Украйна, която по никакъв метод не оказва помощ за разрешаването на обстановката в югоизточната част на Украйна ", съобщи Песков пред кореспонденти. Така той отговори на въпроса дали Руската федерация има проекти за навлизане от Крим в Украйна, с цел да може Крим да получава вода от Днепър.

Говорителят на Кремъл обърна внимание на обстоятелството, че шефът на Центъра за политическа обстановка Алексей Чеснаков, който приказва по тази тематика, не е представител на Руската федерация.

" Алексей Чеснаков, с който работих повече от една година в президентската администрация, в действителност беше чиновник на президентската администрация по това време. Сега той не е подобен, по-скоро е доста надарен и добре информиран съветски специалист, само че не би трябвало да бъде именуван съветски представител “, сподели Песков.

По-рано командващият украинските Военноморски сили Алексей Неижпапа съобщи, че Украйна укрепва флота си и се готви за пълномащабна военна борба с Русия в морето. Той назова началото на възобновяване на Северно-Кримския канал от Руската федерация вероятен сигнал за изостряне на обстановката.

" Веднага щом разберем, че каналът ще стартира да се възвръща в Крим, това ще бъде сигурен сигнал, че Руската федерация се готви за огромна борба. И тогава ще би трябвало да отговаряме на провокациите “, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР