Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков произнесе фраза, от която

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков произнесе фраза, от която
Коментари Харесай

Песков: Русия изяснява как дроновете са достигнали до Псков

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков произнесе фраза, от която следва, че руските управляващи към момента не знаят от кое място тъкмо са пристигнали безпилотните самолети, атакували през нощта летището в Псков, оповестява съветската работа на Би Би Си.

" Не се колебая, че нашите военни специалисти сега работят по тези въпроси - ревизират маршрутите, проучват по какъв начин е направено това, с цел да подхващат подобаващи ограничения за попречване на сходни обстановки в бъдеще ", сподели Песков.

Този коментар беше предшестван от спекулации измежду съветските пропагандисти на войната (сред които да вземем за пример Владимир Соловьов), че дроновете може да са дохвърчали в Псков не от Украйна, а от прилежащите балтийски страни. Псковска област се намира в Западна Русия и граничи с Латвия и Естония.

В изявление за украинското издание " Бабель " Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, сподели, че по време на нощната офанзива на Псков четири военнотранспортни самолета Ил-76 са били унищожени и още няколко са развалени.

Руската страна по-рано съобщи, че четири самолета от този вид са били развалени.

Въпреки осведомеността си и изразеното желание да обясни в допълнение мащаба на вредите, Юсов не сподели непосредствено, че Украйна е забъркана в тази офанзива. Все още никой от представителите на Украйна не е приказвал по този въпрос

Москва упрекна Киев за офанзивата против Псков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР