Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки възможните планове на

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки възможните планове на
Коментари Харесай

Песков: Дания и ЕС да спазват международните правила за корабоплаване

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, разяснявайки вероятните проекти на Дания да задържи танкери с съветски нефт, прикани за съблюдаване на разпоредбите за интернационално комерсиално мореплаване, оповестяват съветски медии.

По-рано вестник Financial Times, цитирайки хора, осведомени с нови вероятни ограничения на Европейски Съюз, разгласява информация, че Дания има намерение да ревизира и при нужда да задържа танкери с съветски нефт, преминаващи през датските проливи, в сходство с новите проекти на Брюксел за надзор на морския нефт доставки от Руската федерация.

Песков означи, че сега Кремъл " няма данни за такава информация " и предложи да се свържете с Министерството на превоза.

„ Но, въпреки това, тук, несъмнено, всички би трябвало да бъдат предизвестени авансово за нуждата от съблюдаване на всички правила на интернационалното комерсиално мореплаване “, акцентира Песков.

Отговаряйки на въпрос на публицист какви ограничения е подготвена да предприеме Москва, в случай че сходни ограничавания от Копенхаген влязат в действие, Песков означи: „ Вие оферирате да обсъждаме толкоз съществени неща въз основа на обява на вестник, който даже няма отпратка към някой съответен? ". Според него е „ невероятно да се направи това “.

„ Нека първо изчакаме да се появи някаква осезаема информация и тогава ще обсъждаме какво може да се направи “, добави Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР