Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков изпрати до руското външно

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков изпрати до руското външно
Коментари Харесай

Песков препрати към руското външно министерство въпроса за експулсирането на руския архимандрит от България

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изпрати до съветското външно министерство въпроса за експулсирането от България на предстоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, оповестяват съветски медии.

" Не знам детайлности. Обърнете се към външното министерство ", сподели представителят на Кремъл в отговор на молба да разяснява това решение на българските управляващи.

Според посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова в четвъртък свещениците от Руската православна черква „ са били извикани в миграционната работа, където им е казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната през днешния ден.

Песков посочи, че духовниците са били качени в един вагон и откарани по домовете си, с цел да си съберат движимостите, след което ще бъдат отведени до църквата и по-късно към границата със Сърбия.

Руското посолство в формален коментар, оповестен на страниците на дипломатическата задача в обществените мрежи, съобщи, че „ българските управляващи започнаха груби, груби дейности за експулсиране от страната настоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан., и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР