Прессекретарят на полското правителство Пьотр Мюлер обяви забрана за внос

...
Прессекретарят на полското правителство Пьотр Мюлер обяви забрана за внос
Коментари Харесай

САНКЦИИ: Полша забранява вноса на руски въглища

Прессекретарят на полското държавно управление Пьотр Мюлер разгласи възбрана за импорт на съветски въглища. Той приказва и за замразяването на активи на компании, подкрепящи Руската федерация.

Това оповестява RBC-Украйна с позоваване на Gazeta.pl.

Съветът на министрите на Полша одобри законопроект, който ускорява санкционния напън върху Русия. Според Петер Мюлер законът включва възбрана за импорт на съветски въглища.

„ По отношение на наредбата за сигурност, ние включихме в плана на разпореждания, блокиращи вноса на въглища от Русия на национално равнище. Разбираме, че това може да породи рационални правни подозрения, само че не можем да продължаваме да чакаме реакцията на Европейски Съюз в това отношение, “, сподели пресцентърът, секретар.

Мюлер разгласи и заледяване на активи на компании, които поддържат експанзията на Русия против Украйна.

„ Бих желал да подчертая, че приказваме за заледяване на активи. За да се конфискуват замразените активи, е належащо да се промени Конституцията, само че времето на замразяването ще подсигурява сигурността на тези активи, тъй че след изменението на конституционните разпореждания, могат да се подхващат спомагателни ограничения “, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР