Прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани обяви, че е дала

...
Прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани обяви, че е дала
Коментари Харесай

И говорителката на Тръмп заразена с коронавируса

Прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани разгласи, че е дала позитивна проба за новия ковид (COVID-19).

" След като непрекъснато се тествах и имах негативни проби, в това число всеки ден от четвъртък, тази заран дадох позитивна проба за COVID-19, без да изпитвам никакви признаци ", споделя тя в изказване.

" Няма кореспонденти, продуценти или членове на медиите, които са изброени като близки контакти от Медицинския отдел на Белия дом. Освен това изрично не знаех за диагнозата на Хоуп Хикс, преди да проведем конференция в Белия дом в четвъртък ", увери тя.

Тя продължи: " Като значим служащ работих старателно, с цел да дава нужната информация на американския народ понастоящем. С позитивната проба ще стартира развой по карантина и ще продължа да работя в името на американския народ от разстояние. "

Q: "Was [Trump] tested on Tuesday before he went to the debate and then was he tested on Thursday morning before he went to the NJ fundraiser? "

McEnany: "I'm not going to give you a detailed readout with timestamps of every time the president's tested -- He's tested regularly. "
— The Hill (@thehill)
В четвъртък следобяд Макенани осведоми медиите в Белия дом, откакто Хикс, близка доверечка на президента Доналд Тръмп и негов консултант в Белия дом, даде позитивна проба за новия ковид. По това време Макенани не носеше маска. Тя също осведоми репортерите в петък и събота, откакто обществеността разбра, че и Хикс, и Тръмп са дали позитивна проба за вируса.

Макенани е последната в орбитата на Тръмп с позитивна проба за ковид, който Световната здравна организация разгласи за пандемия през март. Към днешна дата с вируса са инфектирани над 7 млн. американци, като умрелите са над 209 000, демонстрират данните от университета " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР