Прессекретарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Спайсър подаде оставка

...
Прессекретарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Спайсър подаде оставка
Коментари Харесай

Прессекретарят на Тръмп напусна след едва шест месеца на поста

Прессекретарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Спайсър подаде оставка едвам шест месеца, откакто встъпи в служба. Причината за това е назначението на Антъни Скарамучи за шеф на връзките, твърди източник от Белия дом пред организация " Ройтерс ".

Той е финансист от Ню Йорк и остарял покровител на Тръмп, също така е непосредствен с най-големия му наследник Доналд Тръмп Младши и с щерка му Иванка, оповестява в. " Ню Йорк таймс ". От май насам Белият дом няма шеф по връзките, откакто Майк Дубке напусна и Спайсър пое и тази роля. Той е бил мощно срещу назначението на Скарамучи.

Първата половин година от ръководството на Тръмп бе белязана от редица кавги и неприемливо отношение към медиите, както и от разпространение на откровени неистини от екипа на Белия дом.

Пример за това бе опитът на администрацията да убеди хората, че на неговата клетва е имало повече аудитория, в сравнение с първата клетва на предшественика му Барак Обама. Неадекватното държание на Спайсър и възбраната за записване на ежедевните прес брифинги станаха мотив за голям брой смешки и рецензии.

През април, пробвайки да опише варварството на сирийския президент Башар Асад, той направи злощастната забележка, че " даже Хитлер " не е употребява химически оръжия. Наложи му се да се извинява неведнъж.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (494)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР